Gemeente Bolsward


woensdag 18 mei 2005

Mededelingen 18 mei 2005

Bouwaanvraag/verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een bouw-plan hebben ontvangen van de gemeente Bolsward voor het plaatsen van een projectbord aan de Gleibakkerij. Het bouwplan voldoet niet aan de bepalingen van het bestemmingsplan.

Wij zijn voornemens middels artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan en daarmee medewerking te verlenen aan het bouwplan met een instandhoudingstermijn tot uiterlijk 1 april 2007.

Het bouwplan ligt met ingang van 19 mei aanstaande gedurende vier weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat
1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Verzoek om vrijstelling
Wij maken bekend dat wij een aanvraag hebben ontvangen van de heer R. Attema te Bolsward voor het vergroten en wijzingen van een bijkeuken in bijkeuken/keuken aan de Gysbert Japicxlaan 13. Het bouwplan is strijdig met het vigerende bestemmingsplan Noord.

Wij zijn voornemens middels artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bestemmings-plan en daarmee medewerking te verlenen aan het plan.

Het plan ligt met ingang van 19 mei aanstaande gedurende twee weken ter inzage op het stadhuis, sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Gedurende deze termijn kunt u schriftelijk uw zienswijze omtrent de aanvraag tot vrijstelling kenbaar maken. U kunt de zienswijze richten aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward.

Verleende bouwvergunningen
Wij maken bekend dat op grond van artikel 40 van de Woningwet de volgende bouwvergunningen zijn verleend.

1. De heer v/d Weide, d.d. 10 mei 2005, voor het vergroten van de woning op het perceel De Hoants 2;

2. de heer J.H. Heising, d.d. 10 mei 2005, voor het uitbreiden van een woning op het perceel De Ljip 55.

Wanneer u meent door een van deze vergunningen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning aan aanvrager verzonden is, worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Indien sprake is van een spoedeisend belang, kunt u - tegelijk met het maken van bezwaar bij het bestuursorgaan - een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening schort de werking van het besluit niet op, maar de Voor-zieningenrechter van de rechtbank kan dit wel bevelen.

Nadere inlichtingen over bovenstaande vergunningen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, telefoon 578720.

Binnengekomen bouwaanvragen
Ingevolge artikel 41 van de Woningwet maken wij bekend dat de volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen.

Aanvragen lichte bouwvergunning

1. W.J. Hofman, voor het vergroten van de woning op het perceel De Wylp 2;

2. T. Osinga, voor het plaatsen van een schuifpui in de achtergevel van de woning op het perceel De Bunders 24.

Aanvraag reguliere bouwvergunning

1. K. de Vries, voor het vergroten van de woning op het perceel Gasthuissingel 10.

Tegen aanvragen kunnen geen bezwaren worden ingediend. Dat is wel mogelijk tegen verleende bouwvergunningen.

Voorbereidingsbesluit bestemmingsplan St. Anthony Gasthuis e.o. Wij maken bekend dat de gemeenteraad op grond van artikel 21 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in zijn vergadering van 26 april 2005 heeft besloten dat een herziening van het bestemmingsplan St. Anthony Gasthuis e.o. wordt voorbereid (voorbereidingsbesluit) ten behoeve van het realiseren van een vergroting van het café aan de Bargefenne 7. Het voorbereidingsbesluit geldt voor het perceel Bargefenne 7, kadastraal bekend gemeente Bolsward, sectie A, nummer 4437.

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op 19 mei a.s. en ligt met ingang van dezelfde datum ter inzage op de sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1, alsmede in de Openbare Bibliotheek, Marktplein 1, gedurende de openingstijden van beide instellingen.

Wanneer u meent door dit voorbereidingsbesluit rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken na inwerkingtreding van het voorbereidingsbesluit, worden gericht aan de gemeenteraad van Bolsward, postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Meldingen Wet milieubeheer
Wij maken met in achtneming van artikel 8.40 en 8.41 van de Wet milieubeheer bekend dat wij in de periode van 1 januari 2004 t/m 31 december 2004 de volgende melding hebben ontvangen: a. voor het veranderen van een inrichting als bedoeld in het Besluit Opslag en Transportbedrijven milieubeheer: Visser Transporten Bolsward, De Marne 22, ontvangen op 5 februari 2004; b. voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in het Besluit horeca, sport en recreatie inrichtingen milieubeheer: Broerekerk, Broereplein 10, ontvangen op 8 juni 2004;
c. voor het veranderen van een inrichting als bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer en het uitbreiden of wijzigen van een tankstation type B als bedoeld in het Besluit tankstations milieubeheer: Tankstation De Marne, De Marne 55, ontvangen op 21 juni 2004;
d. voor het veranderen van een inrichting als bedoeld in het Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer: Autoplanet, De Marne
29C ontvangen op 2 september 2004;
e. voor het oprichten van een Propaangastank als bedoeld in het Besluit voorzieningen en installaties milieubeheer: Bouwgroep Dijkstra Draisma, Waarlamke Nieuwbouwwijk Fûgelkrite, ontvangen op 8 oktober
2004;
f. voor het oprichten van een inrichting als bedoeld in het Besluit motorvoertuigen milieubeheer: Autobedrijf Stoebo, De Marne 104, ontvangen op 12 oktober 2004;
g. Voor het veranderen van een inrichting als bedoeld in het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer: Verpleeghuis de Bloemkamp, Floridus Campuslaan 1 ontvangen op 28 oktober 2004.

Bekendmaking beschikkingen
In onderstaand overzicht staan de vergunningen vermeld die de afgelopen week door ons zijn afgegeven.
Wanneer u meent door deze beschikkingen rechtstreeks benadeeld te zijn, kunt u een bezwaarschrift indienen.

Dit bezwaarschrift moet binnen zes weken nadat de vergunning of ontheffing is verleend, worden gericht aan degene die de beschikking heeft afgegeven (burgemeester of college van burgemeester en wethouders), postbus 33, 8700 AA Bolsward. Graag in de linkerbovenhoek van de enveloppe vermelden: bezwaarschrift.

Tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift kunt u vragen de beschikking tijdelijk ongedaan te maken. Zo'n verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de presi-dent van de rechtbank te Leeuwarden, sector bestuurs-recht, postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Een voorlopige voorziening kan worden gevraagd als er sprake is van een spoedeisend belang. Nadere inlichtingen kunt u krijgen op het stadhuis, sector Wonen en Werken, bureau Bestuurszaken, telefoon 0515-578788 of 0515-578786.

Beschikkingen

1. de heer R. van der Wijk, vergunning voor het exploiteren van een horecabedrijf, te weten een hotel/restaurant/café, inclusief terras in/op het perceel Marktplein 5;

2. Kaatsvereniging Bolsward, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken in de kantine op kaatsterrein t Oordje op 18 juni 2005 van 09.00 tot 22.00 uur, 9 en 10 juli 2005 van 11.00 tot
23.00 uur en 21 augustus 2005 van 09.00 tot 22.00 uur;
3. Restaurant De Doele, voor het aanwezig hebben van 2 kansspelautomaten in de inrichting aan de Nieuwmarkt 22.

De beschikkingen liggen met ingang van heden ter inzage bij Sector Wonen en Werken, Kerkstraat 1.

Agenda raadsvergadering 24 mei 2005

1. Opening.

2. Vaststellen agenda.

3. Primus bij hoofdelijke stemming o.g.v. artikel 16 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

4. Spreekrecht burgers op grond van artikel 14 van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

5. Vragenuur op grond van artikel 37a van het Reglement van Orde van de gemeenteraad.

6. Besluitenlijst d.d. 26 april 2005.

Hamerstukken

7.Vrijstellingsprocedure ex. artikel 19 WRO en Voorbereidingsbesluit voor de voormalige schoollocatie aan Plein 1455.*
8. Welstandsverslag 2004.

Bespreekstukken

9. Begroting ICT Samenwerkingsverband Zuidwest Fryslân 2006.
10. Integraal Huisvestingsplan Onderwijs.

11. Heroverweging randvoorwaarden parkeerbeleid.
12. Notitie vernieuwbouw stadhuis.

13. Begrotingswijziging(en).

14. Sluiting.


* Geen inspraak mogelijk o.g.v. artikel 14 lid 2 Reglement van Orde gemeenteraad Bolsward.