Politie Midden- en West Brabant

Scootmobieldieven opgepakt na SMS-Alert bericht

TILBURG, 17 mei 2005

TILBURG: Vanavond zijn twee Tilburgse jongens van 15 en 16 jaar gearresteerd die reden op een vanmiddag aan de Tobias Asserlaan gestolen scootmobiel. Een SMS-Alert deelnemer zag beide jongens op de Dr. Eijgenraamstraat rijden op de scootmobiel. Hij achtervolgde de jongens en waarschuwde direct de politie. Hij zag dat ze het voertuig achterlieten aan de Dr Deelenlaan. Agenten konden op zijn aanwijzing de jongens aanhouden op respectievelijk de Rueckertbaan en de Fazantenjachtstraat. De jongens zijn in verzekering gesteld. Hun ouders zijn gewaarschuwd.

De scootmobiel werd omstreeks 14.00 uur gestolen vanaf de Tobias Asserlaan. Het SMS-Alert bericht werd vanmiddag rond 15.15 uur verstuurd naar de bewoners in de wijk Reeshof na een melding dat de verdachten met het voertuig aan het stunten waren op de Langendijk. De diefstal vond omstreeks 14.00 uur plaats.

SMS-Alert is een initiatief van de Tilburgse politie dat op 1 juli 2004 is gestart. Bewoners uit de wijk Reeshof kunnen zich middels een SMS bericht aanmelden waarna ze berichten ontvangen van de politie als er bijvoorbeeld een kind vermist is of een inbreker is gesignaleerd. Ook stuurt de politie regelmatig preventieberichten. Vandaag is de eerste keer dat rechtstreeks dankzij een SMS-Alert bericht twee verdachten van diefstal zijn aangehouden. Eerder was de SMS dienst van de politie al twee keer succesvol bij het terugvinden van vermiste kinderen. De ruim 2600 deelnemers zijn erg tevreden over SMS-Alert. Dit blijkt uit een eerder gehouden evaluatie. De politie Midden en West Brabant onderzoekt momenteel de mogelijkheden om het project in samenwerking met veiligheidspartners verder in de regio uit te breiden.

Vanavond werd ook nog een SMS bericht verzonden i.v.m. de vermissing van een 10-jarig jongetje uit de wijk. Hij werd vanaf 14.15 uur vermist toen hij ging spelen bij de skatebaan in het Reeshofpark. Kort na het in werking stellen van de SMS dienst was het kind echter al weer terecht

Auteur: Willem van Hooijdonk