Gemeente Sittard-Geleen

PERSBERICHT

Succes voor Theater Laagland in New York

Sittard-Geleen, 18-5-2005 - Theater Laagland boekt succes in Amerika. De eerste twee voorstellingen van het jeugdtheater op Broadway in New York waren volledig uitverkocht. Het publiek, dat voornamelijk bestond uit ouders met kinderen, reageerde zeer enthousiast. Het Limburgse jeugdtheater bracht op 13 en 14 mei in het New Victory Theatre KING A op de planken. Inmiddels hebben zeven kranten in New York de voorstelling gerecenseerd en staat vandaag een recensie in de New York Times.

Na een aantal succesvolle tournees door Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Schotland speelt het Limburgse jeugd- en jongerentheatergezelschap Het Laagland op uitnodiging van The New 42nd Street van 11 t/m 29 mei in New York het theaterstuk KING A. KING A is een familievoorstelling vol moed en bluf, een ode aan ieders ridderhart, voor iedereen vanaf 8 jaar.

Burgemeester Wim Dijkstra van Sittard-Geleen woont de uitvoeringen van Het Laagland bij. Namens het gemeentebestuur nodigde hij Sittard-Geleense New Yorkers uit om samen met hem één van de voorstellingen van Het Laagland te gaan zien. Onder de Nederlandse bezoekers bevond zich de voorzitter van de Nederlandse Club in New York, mevrouw Ines Willems-Beren uit het stadsdeel Geleen.

Burgemeester Wim Dijkstra trof overigens in New York nog meer Sittard-Geleense kunst aan. In het pas voor 850 miljoen dollar verbouwde Museum of Modern Arts hangen twee werken van Rineke Dijkstra uit het stadsdeel Sittard.