TIE Holding NV

TIE PRESENTEERT HALFJAARCIJFERS

woensdag, 18 mei, 2005

Het aan de Amsterdamse beurs EuroNext genoteerde B2B-integratiesoftwarebedrijf TIE Holding N.V. ("TIE") maakt hierbij de cijfers bekend over het eerste halfjaar van het boekjaar 2005 (1 oktober 2004 t/m 30 september 2005). Het nettoresultaat in het eerste half jaar bedroeg EUR -175.000. In dezelfde periode van het vorige fiscale jaar boekte de onderneming een hoger resultaat van EUR 449.000 dankzij buitengewone opbrengsten zoals de verkoop van TIE Belgium.

De omzet bedroeg EUR 3,8 miljoen, een lichte daling ten opzichte van de EUR 4,1 miljoen in het voorgaande jaar. Desalniettemin vindt het management dit resultaat voldoende gezien de vele inspanningen en investeringen die in het afgelopen kwartaal zijn gedaan voor het verankeren van een strategische positie wereldwijd wat betreft de nieuwe trend Data Synchronization, waarin TIE een voortrekkersrol vervult met speciaal hiervoor ontwikkelde softwareproducten. Het management is er dan ook van overtuigd dat deze inspanningen zich vertalen in een forse omzetstijging en houdt dan ook vast aan haar eerdere gedane verwachting dit jaar af te sluiten met een belangrijke omzetstijging van 12 tot 20%. Het formele halfjaarverslag zal worden gepubliceerd voor het einde van juni a.s.

Het nettoresultaat per aandeel in het eerste half jaar bedroeg EUR
-0,01. In dezelfde periode in het voorgaande boekjaar was dat EUR 0,02. Het operationele resultaat, exclusief buitengewone opbrengsten bedroeg EUR 377.000. De stevige greep op de totale operationele kosten vertaalde zich in een in vergelijking met het vorige boekjaar onveranderde post van EUR 3,1 miljoen. In het tweede kwartaal bedroeg de omzet EUR 1,8 miljoen, een kleine daling ten opzichte van de EUR 2,1 miljoen in dezelfde periode van het voorgaande boekjaar. Het management beschouwt dit als eenmalig. Vooral omdat TIE het zeer goed doet in de VS alwaar de orderportefeuille zich heeft aangesterkt en de pijplijn goed gevuld is. Maar aangezien de nieuwe trend Data Synchronization gepaard gaat met een fors hogere investering van bedrijven, en dus opbrengsten voor TIE, is de beslissingstijd ook langer in vergelijking met de gebruikelijke softwareproducten van TIE. Het management verwacht dat in de rest van dit jaar een deel van deze inspanningen kan worden geoogst. Daarbij moet worden opgemerkt dat de lage koers van de US Dollar in verhouding tot de Euro ook een rol speelt.

Eigen vermogen & Financiële positie

Het eigen vermogen aan het einde van het vorige boekjaar was EUR -1,2 miljoen. Aan het einde van het tweede kwartaal is dit verbeterd naar EUR -0,4 miljoen. Deze verbetering is te danken aan inkomsten uit winst en de opbrengsten uit aandelenemissies en convertible bonds. Gedurende de eerste twee kwartalen kende de onderneming een cash flow van EUR 240.000. De kaspositie aan het einde van het tweede kwartaal bedroeg EUR 900.000. De totale verplichtingen van TIE zijn flink verbeterd. De lange-termijn-verplichtingen zijn gereduceerd tot nul en de huidige verplichtingen zijn stabiel op EUR 1,9 miljoen.

Vooruitzichten

Sinds het begin van het fiscale jaar heeft de onderneming vooruitgang geboekt in het verkopen van Data Synchronization-softwareproducten, voornamelijk in de VS. De omzet die hiermee is binnengehaald in de eerste zes maanden lopen op tot ongeveer 7% van de totale omzet. Het ligt in de verwachting dat dit percentage zal oplopen in de komende maanden waarin TIE er hard aan werkt om de vaste omzetstroom van de traditionele markt te handhaven en met het verder aanboren van deze nieuwe markt, groei zal realiseren.

De wereldwijde trend om kosten in de supply chain terug te brengen, zorgt ervoor dat bij fabrikanten en retailers Data Synchronization bovenaan de agenda staat. Als leveranciers en klanten hun productinformatie op elkaar hebben afgestemd in de supply chain, levert dat een forse reductie op van foutmeldingen en retourzendingen. Geschat wordt dat retailers met deze efficiencyslag maar liefst 1% op hun omzet kunnen besparen. Alleen al om deze reden zijn de kansen in deze markt enorm. TIE is goed gepositioneerd in deze markt met een softwareproduct dat als beste van het beste wordt beschouwd door kenners. Niettemin is TIE onvoldoende zichtbaar en bekend, reden om te investeren in marketing om TIE goed op de kaart te zetten.

Op het zakelijke front heeft de onderneming de overeenkomst afgerond met TIE France en zal de resultaten hiervan consolideren met ingang van het derde kwartaal. TIE's recente overname Nspyre zal volgende maand worden afgerond en vanaf dat tijdstip bijdragen aan de verkoop van Data Synchronization Products.

De onderneming ziet nog steeds de marktomstandigheden lichtjes verbeteren, zowel in de VS als in Europa. Dit is een voorwaarde voor de gestadige voortgang van de resultaten van de onderneming.

Aan het einde van juni zal TIE haar formele halfjaarrapport publiceren. Dit verslag voorziet in een uitwerking van de strategie, die TIE heeft opgesteld voor de toekomst en die TIE moet gaan positioneren als pur-sang softwareleverancier. Het bevat bovendien een inhoudelijke analyse van de vooruitzichten en de resultaten.

Dick Raman, CEO van TIE: Ook al kwam het tweede kwartaal niet geheel overeen met onze verwachtingen, we zijn er nog steeds van overtuigd dat we op de juiste weg zijn, en zien dit dan ook een eenmalige gebeurtenis. Onze investeringen om TIE op de kaart te zetten als het gaat om Data Synchronization zal zich terugbetalen in de tweede helft van het boekjaar. In de rest van dit boekjaar ligt onze focus op organische groei. Desalniettemin staan we open voor overnames die een toevoeging aan ons resultaat betekenen."

Profiel TIE

TIE is een internationaal B2B integratiesoftwarebedrijf, opgericht in 1987 en genoteerd aan de Euronext in Amsterdam in de NextEconomy Index. TIE voorziet haar vestigingen en verkooppunten in de gehele wereld van hoogwaardige software-toepassingen en diepgaande kennis. Deze lokale service-providers helpen bedrijven om elektronisch zaken te doen zodat ze hun zakelijke processen efficiënter en effectiever kunnen laten verlopen en bovendien fors kunnen besparen op de kosten. TIEs belangrijkste software-toepassing is de Enterprise Portal Framework (EPF). EPF stelt bedrijven in staat om de processen van de back office te integreren met die van hun zakenpartners, en om alle productinformatie te beheersen. Omdat de toepassingen van TIE zijn gebaseerd op zowel jarenlange ervaring met EDI als XML, kunnen de klanten van TIE hiervan de vruchten plukken. TIE heeft een brede klantenkring in Nederland, België en Verenigde Staten en is een belangrijke speler in Europa, Zuid-Amerika en Azië.

Voor Informatie:
TIE Holding N.V.
Dick Raman, President & CEO
Beech Avenue 180
1119 PS AMSTERDAM (Schiphol-Rijk)
The Netherlands
Tel: +31-20-658 93 33
Fax: +31-20-658 99 02

24 New England Executive Park
Burlington MA,
01803-5080 USA
Tel: +1-781-272 42 52
Fax: +1-781-229 04 77

e-mail: info@TIEglobal.com
Web site: http://www.TIEglobal.com
xbrl.tieglobal.com

© TIE Holding NV, 2004. All rights reserved.