Gemeente Amersfoort

Activiteitenkalender B en W Amersfoort
Woensdag 18 mei t/m vrijdag 27 mei 2005

Woensdag 18 mei

10.30 uur
Wethouder Eerdmans opent de Vlindertuin van basisschool 't Anker in het kader van het project 'Vlinderbaan' waarbij een vlindervriendelijke route tussen Utrecht en Amersfoort wordt gerealiseerd. Er is een optreden door kinderen van de school. De basisscholen 't Anker, De Kubus en De Magneet ondertekenen een convenant voor het onderhoud van de schooltuinen. De scholen zullen de Vlindertuin blijvend in hun onderwijsprogramma opnemen. Locatie: 't Anker, Dollardstraat 131 te Amersfoort

15.00 uur
Wethouder Van 't Veld ontvangt de eerst posters en flyers van het project 'Coaching Marokkaanse Jongeren Amersfoort' uit handen van de projectleider van SOVEE en afgevaardigden van de Marokkaanse Vereniging Integratie en Communicatie Amersfoort (MVICA). Locatie: Stadhuis Amersfoort, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Donderdag 19 mei

09.00 uur

Wethouder Eerdmans ondertekent een samenwerkingsovereenkomst met de Leerlingenwijkraad van Raadhoven. Andere ondertekenaars zijn ouders, buurtbewoners, het Wijkbeheerteam en de politie. Locatie: De Trefhorst in de wijk Schothorst, Bruispad 2 te Amersfoort.

14.00 uur
Wethouder Strengers geeft het startsein van de Gebiedspromotie van het project Amor Forte. Locatie: tegenover café Passie, Piet Mondriaanplein te Amersfoort.

16.00 uur
Wethouder Jonkman opent de expositie "Linies en Stellingen" van de Menno van Coehoornstichting; deze stichting beoogt landschappen met historische waarde te behouden. Vanaf het voorjaar 2004 tot in 2007 staat de expositie telkens opgesteld in een aantal verschillende plaatsen van een regio. In Amersfoort is de expositie te zien van 19 mei t/m 13 juni 2005. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort

19.00 uur
Wethouder Eerdmans overhandigt de eerste welkomstpakketten aan de nieuwe bewoners in Nieuwland. In de toekomst zullen vrijwilligers het welkomstpakket persoonlijk aan nieuwe inwoners overhandigen.

Locatie: Wijkcentrum 'De Boerderij' Zeldertsedreef 2 te Amersfoort.

Vrijdag 20 mei

15.00 uur
Wethouder Eerdmans is aanwezig bij het afscheid van Hogeschool 'De Horst' van zijn locatie in Driebergen. De naam van Hogeschool De Horst verandert in 'Instituut De Horst' en de sociaal agogische opleidingen worden verzorgd vanuit Amersfoort. Locatie: Horstlaan 2 te Driebergen.

15.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper en mevrouw Van Omme, raadsgriffier, ontvangen leden van de VOSPU de Vereniging Oud Statenleden van de provincie Utrecht. Locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

16.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper opent het nieuwe DHL Benelux hoofdkantoor. Wethouder Brink is hierbij aanwezig. Locatie: hoofdkantoor DHL, Terminalweg 36 te Amersfoort.

21.00 uur
Wethouder De Wilde opent het 'Rabobank Amersfoort Jazzfestival' tijdens de VIP-party. Locatie: Irish Pub Long John, Krankeledenstraat 20 te Amersfoort.

Zaterdag 21 mei

9.30 uur
Wethouder van 't Veld deelt plattegronden uit van de "rommelroute" in de wijk Kattenbroek. De rommelroute is een jaarlijkse rommelmarkt in Kattenbroek, waarbij de bewoners voor hun woning hun waren verkopen. Hiervan is een plattegrond verkrijgbaar. Locatie: Katshuis, Laan der Winden 1 te Amersfoort.

10.30 uur
Wethouder Brink geeft het startschot van de 30e tandemtocht voor visueel gehandicapten in Amersfoort. Locatie: DHV Kantoorgebouw, Laan 1914 nr. 35 te Amersfoort.

13.30 uur
Het college en de gemeenteraadsleden ontvangen inwoners van Amersfoort tijdens Amersfoort Aangenaam Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

16.30 uur
Wethouder Eerdmans verricht de prijsuitreiking van de Kampioenschappen Roeien voor Amersfoortse Scholieren (KRAS). Dit in het kader van Betrokken Ondernemen met een aantal betrokken partijen. Locatie: Roeivereniging Hemus, De Schans 22 te Amersfoort.

Zondag 22 mei

10.30 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper bezoekt de kerkdienst ter gelegenheid van het afscheid van dominee Van der Eijk. Locatie: Bergkerk, dr. Abraham Kuyperlaan2 te Amersfoort.

17.30 uur
Wethouder Van 't Veld reikt prijzen uit tijdens het ruiterweekend gehandicapten. Invalide ruiters en amazones van verschillende verenigingen uit het hele land binden de strijd met elkaar aan op zaterdag 21 en zondag 22 mei. Locatie: Ruitersportcentrum "Marcroix", Barchman Wuytierslaan 198 te Amersfoort.

Maandag 23 mei

16.00 uur
Burgemeester Van Vliet-Kuiper presenteert het Burgerjaarverslag 2004. Locatie: B&W-kamer in het Stadhuis, Stadhuisplein 1 te Amersfoort.

Dinsdag 24 mei

17.00 uur
Wethouder Brink is aanwezig bij de sponsorbijeenkomst van de Businessloop. Deze bijeenkomst heeft als thema: "Fitheid en ondernemen". Locatie: De Observant, Stadhuisplein 7 te Amersfoort.

Woensdag 25 mei

14.00 uur
Wethouder Brink verricht de opening van de regionale Businessdagen. Locatie: De Flint, Coninckstraat 60 te Amersfoort.

Donderdag 26 mei

15.30 uur
Wethouder De Wilde geeft het startsein voor de aanleg van Eemhaven Amersfoort. De aanleg van de passantenhaven neemt ongeveer een jaar in beslag. In mei 2006 kan Eemhaven Amersfoort in gebruik worden genomen. Wethouder Brink is hierbij aanwezig. Locatie: kade Kleine Koppel tegenover 't Spijkertje te Amersfoort.

15.30 uur
Wethouder Van 't Veld reikt prijzen uit aan de winnaars van de tekenwedstrijd "Jack" in het kader van het project 'Veilig Op Straat'. Locatie: Stadhuisplein 1 te Amersfoort

Vrijdag 27 mei

14.00 uur

Wethouder Jonkman opent de themabijeenkomst "Industrieel Erfgoed in Amersfoort", georganiseerd door de gemeente Amersfoort samen met de Oudheidkundige Vereniging Flehite (OVF), Stichting Industrieel Erfgoed in de Stad Amersfoort (SIESTA) en de Utrechtse Stichting Industrieel Erfgoed (USINE). Tijdens deze bijeenkomst wordt met elkaar van gedachten gewisseld over nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden voor het industrieel erfgoed in Amersfoort.

Locatie: Zantfoort aan de Eem, Kleine Koppel 20-21 te Amersfoort.

17.00 uur
Wethouder Brink is te gast tijdens het Nationaal Ambtenaren Voetbal Toernooi 205. Voetbalteams van 25 Nederlandse gemeenten doen mee.

Locatie: Voetbalvereniging Hoogland, Sportpark Langenoord, Sportlaan 30 te Hoogland.


---- --