Gemeente Rotterdam

Nr. 84
18 mei 2005

Belangrijk: embargo tot woensdag 18 mei tot 18.30 uur

Erasmusspeld voor Wim Kleinbloesem

De heer ir. W.C.H. Kleinbloesem heeft op woensdag 18 mei een Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte). De uitreiking vond plaats tijdens de afscheidsreceptie van de heer Kleinbloesem. Hij kreeg deze Rotterdamse onderscheiding als blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor zowel de gemeente Rotterdam als de Rotterdamse samenleving.

Wim Kleinbloesem trad op 16 september 1970 in dienst bij Gemeentewerken als ingenieur, waar hij tot 1977 werkzaam was bij de afdeling Havens. Vervolgens werkte hij een aantal jaren als afdelingshoofd. In 1989 trad hij als adjunct-directeur toe tot de Directie van Gemeentewerken. Drie jaar later werd hij directeur van Gemeentewerken Infrastructuur. Sinds 1994 werkt hij als directeur van de sector Bijzondere Diensten, een functie die hij tot 1 januari 2005 heeft vervuld. De heer Kleinbloesem heeft in zijn verschillende functies bij de dienst Gemeentewerken een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de stad en de haven van Rotterdam. Hij heeft zich met name ingezet op het gebied van het technisch beheer en onderhoud van de haveninfrastructuur en het havenmeubilair. Maar ook buiten zijn werkzaamheden bij Gemeentewerken is de heer Kleinbloesem betrokken bij de Rotterdamse samenleving. Hij heeft zich verdienstelijk gemaakt door zijn betrokkenheid bij het Ikazia Ziekenhuis, eerst in het bestuur en later in de Raad van Commissarissen. Daarnaast heeft de heer Kleinbloesem zijn sporen verdiend in het onderwijs. Op verzoek van de Vereniging van Hogescholen werd hij lid van de visitatiecommissie Civiele Techniek/Planologie/Bouwkunde. In deze functie zet hij als externe deskundige zijn kennis en ervaring in om de kwaliteit van onderwijs te vergroten. Ook zet de heer Kleinbloesem zich al jaren in voor het kerkelijk werk.

De Erasmusspeld wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief en economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam