Ingezonden persbericht

Ard Schenk kiest voor TIGRA

PURMEREND, 20050518 -- TIGRA en Ard Schenk, ex-topsporter en fysiotherapeut te Purmerend, zijn een samenwerking aangegaan, waarbij Schenk zich zal inzetten voor de landelijke organisatie van TIGRA. Tevens zal zijn praktijk in Purmerend en omgeving de dienstverlening van TIGRA gaan uitvoeren. TIGRA Purmerend wordt hiermee de 38e vestiging van TIGRA. Tijdens de Gezond-in-Bedrijf beurs, op 25 en 26 mei in de Jaarbeurs te Utrecht, zal Schenk aanwezig zijn op de stand van TIGRA. Bezoekers maken bij de stand van TIGRA (A115) kans op een exclusief bedrijfsbezoek en presentatie van Schenk.


TIGRA (Trainings Instituut voor Gezondheid, Revalidatie & Arbeid) houdt zich bezig met alle aspecten van houding en beweging op het werk. De arbeids- en bedrijfsfysiotherapeuten van TIGRA zijn gespecialiseerd in het voorkomen of behandelen van fysieke klachten die ontstaan of in stand worden gehouden door het werk. Voorbeelden zijn rugklachten of KANS (voorheen RSI) problematiek. Dé drijfveer van TIGRA is ziekteverzuim beperken of voorkomen en daarmee kostenbesparing realiseren. Tenminste een derde van het totale verzuim wordt veroorzaakt door fysieke klachten. In sommige branches loopt dit zelfs op tot 40%.

Er is vanuit het bedrijfsleven veel belangstelling voor de diensten van TIGRA. Enerzijds door de bezuiniging op fysiotherapie, anderzijds doordat bedrijven steeds meer zelf verantwoordelijk worden voor verzuimpreventie. Dit jaar zal de liberalisering doorzetten, doordat de verplichte aansluiting bij arbodiensten zal verdwijnen. Werkgevers komen dus steeds meer aan 'roer te zitten' voor wat betreft de keuze voor gespecialiseerde dienstverleners die helpen het verzuim te regisseren.

Kijk op www.tigra.nl voor een compleet overzicht van TIGRA vestigingen.




Ingezonden persbericht