Gemeente Helden

Informatieavond Beringe over niet-chemische onkruidbestrijding

Op woensdag 18 mei om 19.30 uur wordt in het gemeenschapshuis de Wiekslaag in Beringe een informatieavond gehouden over het voornemen van de gemeente om het onkruid in Beringe in de openbare ruimte niet chemisch te bestrijden. Wij willen u infomeren over de in te zetten methoden en aangeven welke consequenties dit heeft voor het beeld van de openbare ruimte. Deze avond wordt georganiseerd voor alle inwoners van Beringe en overige belangstellenden.

In Nederland vormt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen bij het beheer en onderhoud van openbare groenvoorzieningen en verhardingen een belangrijke bron van verontreiniging van het grond- en oppervlaktewater. Hierdoor kan de drinkwatervoorziening in gevaar komen. Daarom wil de gemeente Helden het onkruid op een andere wijze bestrijden, zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen. Op dit moment gebeurt dat in Helden al op ongeveer 30 % van de oppervlakte van het openbare groen en verharding. De bedoeling is om vóór 2012 de gehele gemeente gifvrij te beheren.

Mocht u verder nog vragen hebben dan kunt u contact opnemen met Ruud Boereboom van de afdeling Beheer Openbare Ruimte. Telefoon (077) 306 67 31, e-mail rbo@helden.nl. Zie ook de website: www.beringe.info

9-5-2005 10:09