Ingezonden persbericht


Persbericht

Cursus ANSI/ISA S95
Productiemodellen en integratie van ERP en MES systemen

TWP organiseert van 18-20 mei 2005 de officiële ISA cursus ANSI/ISA S95. Deelnemers kunnen het internationaal erkende certificaat ANSI/ISA S95 Enterprise - Control system integration behalen. De cursus vindt plaats bij TWP, de Zaale 11, 5612 AJ, Eindhoven (op het universiteitsterrein van Eindhoven). De prijs bedraagt 1.495,- euro, exclusief BTW. Aanmelding kan via www.twptraining.info, of per e-mail aan bscholten@twptraining.info.

S95
ANSI/ISA 95.00.01 - 2000 is de internationale standaard voor de integratie van kantoor en productieautomatiseringssystemen. S95 bestaat uit modellen en terminologie die nauwkeurig in kaart brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen systemen gericht op verkoop, financiën en logistiek, en systemen gericht op productie, onderhoud en kwaliteit. Aan de hand van UML object modellen wordt deze informatie gestructureerd, om zodoende gestandaardiseerde informatiestromen te kunnen ontwikkelen tussen ERP- en MES systemen.

De S95 standaard is een goede leidraad om in kaart te brengen welke informatie moet worden uitgewisseld tussen kantoorautomatiseringssystemen en productieautomatiseringssystemen. Bovendien kan S95 worden gebruikt voor het opstellen van User Requirements, voor (MES) leveranciersselecties en als basis voor het ontwikkelen van MES systemen en databases.

S95 wordt al bij diverse eindgebruikers in Nederland en België toegepast, zoals LU-Danone, Nestlé en British American Tobacco. Sinds SAP in het voorjaar van 2004 aankondigde S95 te gaan ondersteunen, is er een ware hype ontstaan rond de S95 standaard.

TWP training & consultancy
TWP is een onafhankelijke organisatie met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van procesbesturing en specialistische kennis en ervaring op het gebied van batchbesturing. TWP traint en begeleidt klanten bij de keuze en implementatie van hun automatiseringsoplossingen volgens internationale standaarden en richtlijnen. TWP is als enige gecertificeerd om in de BeNeLux de ISA trainingen over de standaarden S84, S88 en S95 te verzorgen.

ISA
Instrumentation, Systems and Automation Society is het toonaangevende non-profit instituut voor de ontwikkeling van internationale standaarden, zoals S88 en S95.



Ingezonden persbericht