SP Tilburg


DEBAT OVER EUROPESE GRONDWET IN TILBURG

Woensdagavond 18 mei om 20.00 uur aanstaande organiseren PVDA Tilburg en de SP Tilburg een debat over de Europese Grondwet in de Paleiszaal van het Gemeentehuis. Het debat wordt gevoerd door twee Europarlementariƫrs, te weten Ieke van den Burg (PVDA) en Erik Meijer (SP).

Op 1 juni 2005 krijgen alle stemgerechtigde Nederlanders de mogelijkheid zich via een referendum uit te spreken over de Europese Grondwet. Inmiddels is de discussie in enkele landen om ons heen flink losgebarsten, terwijl het in Nederland erop lijkt alsof Europa ons koud laat. Toch is het reeds zo dat veel nationale wetgeving in eerste instantie in Brussel wordt vormgegeven en wij dagelijks geconfronteerd worden met Europese wetten en regels.

Verandert deze situatie nu met de nieuwe Europese Grondwet? Welke beslissingen kunnen nog op het nationale niveau genomen worden? Worden wij er als Nederlanders beter van of krijgen we te maken met nog meer Europese regelgeving? Zowel Ieke van den Burg als Erik Meijer zullen antwoord geven op deze vragen, allebei vanuit hun eigen perspectief. Beiden krijgen de gelegenheid hun standpunt kenbaar te maken, gaan stevig met elkaar in debat en er is veel ruimte voor vragen en standpunten vanuit het publiek. Het debat staat onder leiding van Piet Verrijt, directeur van PSW in Den Bosch en gewestelijk bestuurder van de PvdA.

Het debat kan worden gezien als een uitstekende inhoudelijke voorbereiding op het referendum over de Europese Grondwet dat op 1 juni aanstaande in ons land gehouden kan worden. De toegang is gratis.