Politie Zeeland


---


O-2745-2005 Diefstal uit bedrijf, Goes

Vannacht zijn twee kentekenplaten weggenomen vanaf een geparkeerde auto op een bedrijfsterrein aan de Amundsenweg in Goes.


W-2746-2005 Aanrijding met letsel, Vlissingen

Op de Parklaan in Vlissingen heeft vanmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een snorfiets.
Een 28-jarige automobiliste uit Vlissingen dacht dat zij nog even snel voor een fietsster kon oversteken. De fietsster, een 63-jarige Vlissingse, reed echter op een Spartamet, dus ging iets sneller dan verwacht, hierdoor kwamen beiden met elkaar in aanrijding. De fietsster is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.


W-2747-2005 Winkeldievegge aangehouden, Vlissingen

Omstreeks 14.58 uur is een 41-jarige Vlissingse aangehouden in een winkel in de Bonedijkestraat in Vlissingen.
Zij wordt er van verdacht een paar blikjes bier te hebben gestolen. De vrouw zit nog vast, omdat zij bekend staat als "veelpleger".


W-2748-2005 Inbraak in auto, Vlissingen

Tussen 14.15 en 14.30 uur vanmiddag is in de Falckstraat in Vlissingen ingebroken in een auto.
De aangeefster was haar auto aan het uitladen en in die tijd is haar schoudertas uit de auto weggenomen. In de tas zat o.a. een portemonnee, een rijbewijs, autopapieren en een gsm.


Z-2749-2005 Diefstal auto, Terneuzen

In Terneuzen, op de Rosegracht, is een personenauto gestolen.
De auto was neergezet omstreeks 15.00 uur. Toen de eigenaar omstreeks 16.15 uur weer bij de auto terugkwam, bleek hij te zijn weggenomen. De auto betreft een Ford Fiesta in de kleur groen. De auto is voorzien van het kenteken LD-RR-46.


R-2750-2005 Regionaal milieuteam geeft processen-verbaal

In samenwerking met de A.I.D. heeft het regionaal milieuteam van de Politie Zeeland proces-verbaal opgemaakt tegen een man uit de gemeente Borssele.
Bij de man zijn drie vogels in beslag genomen. Twee hadden verkeerde pootringen om en bij de man was een Wildzang aanwezig die hij niet mocht hebben.

Ook was er een melding binnengekomen dat men, bij een pand aan de Hofstraat in Oud Vossemeer, zwaluwnesten had verwijderd.
Men wilde voorkomen dat, tijdens een toekomstige verbouwing van het pand, de zwaluwen dood zouden gaan. Daarom waren er vier nesten verwijderd. De gaten, die achterbleven aan het pand, waren afgeplakt met tape. De zwaluwen, die toch wilden nestelen, waren tegen het tape aangevlogen en zaten dus vastgeplakt. De vastgeplakte vogels zijn losgemaakt en overgebracht naar een vogelasiel, waar men de vogels weer "op de been" helpt. Tegen de veroorzaker wordt proces-verbaal opgemaakt. De veroorzaker benadrukte overigens dat dit absoluut niet de bedoeling was geweest.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.