Ingezonden persbericht

Waardengestuurd onderwijs met de 7 habits nu ook in Nederland

Start van de Franklin Covey Onderwijs Groep

AMSTERDAM, 20050519 -- Geen visie zonder strategie. Geen strategie zonder actie. Geen actie zonder passie. In een tijd van individualisme en vervagende normen en waarden is de roep naar effectieve persoonlijke principes in het onderwijs beantwoord. Vanaf 19 mei a.s. heeft in navolging van Amerika en Japan ook Nederland een eigen Covey Onderwijs Groep om zo het Nederlandse onderwijs te inspireren met de zeven eigenschappen van effectief leiderschap en eigenschappen die jou succesvol maken.


Stephan Covey, wereldleider op het gebied van persoonlijke effectiviteit en leiderschap heeft met zijn boek "the 7 habits of highly effective people" over de hele wereld een miljoenenpubliek bereikt. Vanaf heden kan nu officieel in het Nederlandse onderwijs serieus gekozen worden voor het gedachtegoed en de ideeën van Covey. De Franklin Covey Onderwijs Groep presenteert een programma-aanbod, waarin schoolleiders, docenten en studenten aan betere resultaten kunnen werken. Het boek "The 7 habits for teens" is kortgeleden in het Nederlands vertaald onder de naam " de 7 eigenschappen die jou succesvol maken" en is momenteel bij de jongeren en bij leraren maatschappijleer en vormingsonderwijs erg gewild.
Op scholen in het buitenland is wetenschappelijk bewezen dat werken vanuit je eigen persoonlijke waarden met behulp van de Covey principes mensen beter leert communiceren en significant betere doelen en resultaten leert behalen
De essentie van de principes is dat we effectieve keuzes leren maken in ons leven en in ons werk en zo gerichter kunnen werken aan succes, en dus ook aan succes op school. Door de regie op een verantwoordelijke wijze in handen te nemen van onze persoonlijke ontwikkeling worden we zelf de schepper zijn van de door ons gewenste toekomst, zo meent Covey.
Na het topmanagement van grote bedrijven als ABN, Fortis en Albert Heyn, kan nu ook het onderwijs op alle niveaus profiteren van de inzichten en het gedachtegoed van Covey. Het gaat daarbij steeds om keuzes voor wat we werkelijk willen doen en waarom we dat willen doen.
Op 19 mei a.s. wanneer in Amsterdam Stephen Covey en Johan Cruyff samen o.l.v Mart Smeets voor een geselecteerd publiek hun ideeën over persoonlijk leiderschap ventileren, gaat de Franklin Covey Onderwijs Groep in Nederland officieel van start.
De Onderwijsgroep wil mensen in het onderwijs stimuleren resultaten te behalen door hun energie te mobiliseren, te richten en te gebruiken voor datgene waar het eigenlijk in hun onderwijs om gaat. Doelen en prioriteiten stellen en daarnaar handelen, is het begin van alle succes.
De groep heeft zelfs het ambitieuze doel om via het onderwijs te bouwen aan een betere wereld. Dit ideaal zal gerealiseerd worden wanneer mensen de regie over hun leven zelf in handen nemen en een positieve en pro-actieve levenshouding uitstralen.
Als het aan de initiatiefnemers ligt komt er een heel nieuw onderwijsconcept, waarbij de zeven eigenschappen die ons zo succesvol maken, een wezenlijke rol spelen. Met de realisatie van opvoedings - en onderwijsdoelen via de 7 habits wordt tegemoet gekomen aan de basisbehoeften van leerlingen en leraren; het versterken van een gevoel van competentie, relatie en autonomie. Basisbehoeften die een mens compleet maken om te leven (lichaam), te leren (hoofd), lief te hebben (hart) en iets na te laten (ziel)
Het leiden van onderwijsorganisaties, het coachen en begeleiden van het onderwijs en het nieuwe leren krijgen nieuwe impulsen door meer te appelleren op de interne sturing van de lerende.
Uit wetenschappelijk onderzoek in het buitenland is gebleken dat de leer "kracht" van de lerende toeneemt bij het gebruik van de 7 habits in het onderwijsleerproces.

De Franklin Covey Onderwijs Groep presenteert zich via trainingen en open workshops. Er is een specifiek aanbod voor verschillende scholen in allerlei onderwijsgeledingen. Leidinggevenden, docenten en studenten van basisschool tot universiteit kunnen zich inschrijven via de website. www.franklincovey.nl/onderwijs Het Covey-onderwijsprogramma heeft als onderwerpen 7 habits voor succesvol leren, effectief en inspirerend leidinggeven, grip op tijd, het nieuwe leren, effectief integraal personeelsbeleid en persoonlijke ontwikkelingsgesprekken. Nog voor de officiële start van de Covey onderwijsgroep hebben de eerste besturen hun jaarlijkse studiedag reeds gepland met als inhoud the 7 habits.


Franklin Covey Onderwijs Groep (FCOG)
Directie: Wijbe Douma en Ab Visser
Ruimtesonde 3
3824 MZ Amersfoort.
Telefoon +31(0)334530627
E-mail: info@franklincovey.nl




Ingezonden persbericht