MediaPlaza


Seminar Toekomstvisie en ICT in 2010 Introductie

Seminar Transport & Logistiek en ICT in 2010

Kosteloos CIC seminar over integrale tracking en tracing

Introductie
Donderdag 19 mei
14:00 - 20:00 uur
Media Plaza, Utrecht

In de transportsector zijn de marges laag en daarom krijgt het verbeteren van de efficiency prioriteit. Moderne ICT kan hierin ondersteunen. Binnen het overheidsprogramma Concurreren met ICT Competenties is een visie ontwikkeld op de toekomst van ICT in de transport- en logistiekbranche. Dit Next Generation Scenario beschrijft een wereld met virtuele marktplaatsen, integrale tracking en tracing, multimodale netwerkconcepten, multimodaal transport, mobiele logistieke informatiediensten en RFID.

Het thema van dit seminar is integrale tracking en tracing gezien vanuit het perspectief van voedselveiligheid. In januari 2005 is de general foodlaw in werking getreden die traceerbaarheid van producten wettelijk verplicht stelt. Slimme sensoren als RFID-tags spelen een belangrijke rol in traceerbaarheid.

Welke presentaties kunt u verwachten?

* Next Generation Scenario

* Toepassing van geavanceerde technologie in de prakitjk
* Een aantal cases

* Workshop innovatiemanagement

Voor wie is dit seminar bedoeld?
Dit seminar is bedoeld voor MKB ondernemers uit de transport & logistiek sector. Vertegenwoordigers van Universiteiten en Hogescholen behoren ook tot de doelgroep. Dit seminar is niet bedoeld voor (IT-) consultants.

Totaalprogramma innoveren met ICT
Het Concurreren met ICT-Competenties programma biedt MKB ondernemers die willen innoveren met ICT een totaalconcept met seminars, workshops en advies.
Seminar
Tijdens seminar worden MKB ondernemers geprikkeld om geavanceerde ICT-technologie in hun bedrijfsvoering toe te passen. Het seminar wordt georganiseerd door Media Plaza, lokatie is Media Plaza.

Workshops
Tijdens workshops staat veelal ICT-technologie binnen een specifieke branche centraal. Naast het behandelen van voorbeelden is er ruim de tijd voor opdrachten en discussie. Ga naar de website van Syntens voor data van de geplande workshops. Workshops vinden plaats bij Syntens.

Advies
Om de tijdens seminar en workshop aangereikte kennis daadwerkelijk te implementeren is het volgen van een 1-op-1 adviestraject bij Syntens een logische stap.

Een inhoudelijke bijdrage leveren?
Wilt u een inhoudelijke bijdrage leveren aan dit evenement, neemt u dan contact op met Jim de Haas , programma-ontwikkelaar 030 291 41 12. Wat zijn de voorwaarden?
Er is plaats voor maximaal 125 deelnemers per seminar, dus wees er snel bij en schrijf u nu kosteloos in. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kunt zijn verzoeken wij u vriendelijk dit uiterlijk twee weken voor datum van het seminar te melden. Bij te laat afmelden of zonder bericht afwezig zijn brengen wij EUR100 voor facilitaire kosten in rekening.

Dit seminar maakt deel uit van het programma Concurreren met ICT Competenties van het Ministerie van Economische Zaken en wordt u aangeboden door Media Plaza in samenwerking met Syntens en SenterNovem.