Kenniscentrum Elektronische Overheid

11 apr 2005

Werkcongres Superpilots op 19 mei in Galgenwaard te Utrecht

Op donderdag 19 mei a.s. organiseert het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een werkcongres, ter gelegenheid van de afronding van het Superpilotproject met de titel De bal rolt! in het voetbalstadion Galgenwaard te Utrecht. Dit congres staat in het teken van concrete praktijkervaringen van de vier superpilot-gemeenten Den Haag, Enschede, Eindhoven en Helmond.

De Superpilots zijn officieel per 1 januari 2005 afgerond. Doel van dit project was het verder ontwikkelen en verbeteren van gemeentelijke elektronische dienstverlening aan burgers en bedrijven. Elke superpilotgemeente legde haar eigen accenten binnen de algemene opdracht. Met de opgedane ervaringen uit de pilots kunnen ook andere gemeenten in Nederland in de praktijk hun voordeel doen.

Op 19 mei kijken wij graag met u naar de bevindingen van de gemeenten Den Haag, Enschede, Eindhoven en Helmond. Op deze middag presenteren zij hun resultaten,en wisselen hun kennis en ervaring graag met u uit. Uiteraard is er die middag aandacht voor de toekomstige ontwikkelingen binnen het gemeentelijke veld en is ook EGEM vertegenwoordigd, die een van de workshops zal verzorgen.
Ook de resultaten van het evaluatieonderzoek superpilots zullen worden gepresenteerd. In opdracht van BZK heeft de universiteit Tilburg een vergelijking tussen de superpilots en zes spiegelgemeenten Breda, Delft, Dordrecht, Haarlem, Hilversum en Utrecht, gemaakt. Maar er is vooral gelegenheid om actief kennis uit te wisselen en in gesprek te gaan met de verschillende projectleiders. In verschillende workshops wordt aandacht besteed aan de randvoorwaarden voor elektronische dienstverlening: de gemeentelijke organisatie, de architectuur, de basisregistraties, en de rol van de burger.

Dit werkcongres richt zich op bestuurders en ambtenaren bij gemeenten en andere overheden, die zelf bezig zijn met de elektronische dienstverlening en daarom ook geĂŻnteresseerd zijn in de resultaten en ervaringen van de superpilots.

Datum: Donderdag 19 mei, vanaf 12.00 uur in stadion Galgenwaard te Utrecht. Aanmelden kan vanaf 22 april.