AutoRai

Unieke Chryslers in Mille Miglia 2005

(14-4-2005)
Ook dit jaar is Chrysler weer prominent aanwezig in de illustere oldtimer rally Mille Miglia, die van 19-22 mei aanstaande wordt verreden. Het merk verschijnt aan de start met een Saratoga Carrera Panamericana en een 77 Roadster.
Zoals gebruikelijk, is de Mille Miglia alleen toegankelijk voor autoâs die aan één van de originele races hebben deelgenomen. De zescilinder Chrysler 77 Roadster, die in zijn tijd als âpoor-manâs Bentleyâ werd beschouwd, won de Mille Miglia in zijn klasse in 1929 en 1930.

HEMI-racer
Naast de 77 Roadster komt ook een Chrysler Saratoga Coupé (1951) aan de start. Deze wordt bestuurd door Executive Vice President of Global Sales & Marketing, Joe Eberhardt. âZijnâ Chrysler Saratoga Coupé uit 1951 is voorzien van de oorspronkelijke HEMI-V8. Daarmee haalde auto een elfde plaats in de fameuze Carrera Panamericana-race van 1953. Een soortgelijke auto nam datzelfde jaar ook deel aan de Mille Miglia en werd toen bestuurd door Paul Frère. Eberhardt verheugt zich op de race: âIn deze Saratoga Panamericana met HEMI V8 voel je de directe lijn tussen de autoâs van toen en nu: HEMI staat nog steeds voor een unieke combinatie van kracht, comfort én betrouwbaarheidâ.