Gemeente Gouda


landmachtdag werft jongeren in gouda (04/05/05)

Op 19 mei a.s. organiseert de Koninklijke Landmacht in samenwerking met de gemeente Gouda, wijkcentrum R&M, CWI Gouda, het ROC ID College en Jongerenloket Midden Holland een informatie- en wervingsdag. De Koninklijke Landmacht is op zoek naar jongeren die willen gaan werken en leren binnen de Landmacht. Jongeren die willen weten wat hun mogelijkheden zijn kunnen op deze Landmachtdag terecht op het parkeerterrein van Sporthal de Springers, aan de Sportlaan te Gouda.

Van 10.00 uur tot 16.00 uur is er een actief programma waar jongeren zelf kunnen ervaren hoe het leven en werken binnen de landmacht er aan toegaat. Dat kan door schietvaardigheid te ontwikkelen in de schietsalon, grenzen te verleggen op de klimwand, of de conditie te testen tijdens de dijkloop. Ook het landmachtmateriaal kan bekeken worden. Zo zal er een pantservoertuig aanwezig zijn en is er een bivak opstelling. Tevens zijn er mensen aanwezig die samen met de jongeren mogelijkheden binnen de krijgsmacht kunnen bekijken.

Voor wie werkelijk geïnteresseerd is in een baan bij de Landmacht is er de mogelijkheid om zich aan te melden voor de verplichte voorlichtingsbijeenkomst die op vrijdag 20 mei om 10.00 uur gehouden wordt in het wijkcentrum R&M, Rijkestraat 3 te Gouda. Deze bijeenkomst kan alleen bezocht worden na aanmelding.

Voor jongeren die een baan buiten de Landmacht ambiëren zijn medewerkers van het Centrum voor Werk en Inkomen aanwezig om ze op weg te helpen. Jongeren die verder willen leren zijn de medewerkers van het ID College Gouda aanwezig om informatie te geven over hun opleidingsmogelijkheden

Het jongerenloket Midden Holland is een samenwerkingsverband van veertien gemeenten, onderwijs-instellingen en werkgeversorganisaties. Deze instellingen en organisaties ondersteunen jongeren die op zoek zijn naar werk, opleiding of inkomen. Omdat het aantal jeugdwerklozen in Gouda en omliggende gemeenten sterk is gestegen wordt vanuit dit jongerenloket diverse activiteiten ontwikkeld om deze groep aan werk en/of een opleiding te helpen.

Footer