Time : 10:56:45 AM
Date : Monday, May 09, 2005
Sender Name: Clinique Saint-Jean - Kliniek Sint-Jan

Een heup- of knieprothese wordt een vijfdaagse groepsreis! Sint-Jan stelt voor: JOINT CARE®.

UITNODIGING

Sint-Jan stelt voor: JOINT CARE®:
Een heup- of knieprothese wordt een vijfdaagse groepsreis! Donderdag 19 mei 2005 - 14u.

Geachte Journalist(e)

Recent is in onze Kliniek Sint-Jan op de dienst orthopedie een nieuw project van start gegaan onder leiding van dokter Paulet, diensthoofd orthopedie: JOINT CARE®.

Het is een zorgpad waarbij het de bedoeling is om patienten die een heup-of knieprothese nodig hebben samen in groep te behandelen. Het gaat hier dus niet over de zoveelste nieuwe operatietechniek, maar over een nieuwe filosofie om patiënten te behandelen.

Ze worden samen geïnformeerd, ze worden op dezelfde dag geopereerd, ze revalideren samen en alle zorg en hulp thuis zijn reeds op voorhand met medewerking van huisarts en kinesist georganiseerd. Zo verhoogt de kwaliteit èn de efficiëntie van onze zorgverlening. Tegelijk vermindert de duur van de hospitalisatie: voordelig voor patiënt en sociale zekerheid.

De voordelen van JOINT CARE® zijn talrijk, om te beginnen voor de patiënten:


- Een uitgebreide informatiesessie in groep bereidt hen optimaal voor op de operatie.

- Patiënten worden aanzien als niet-zieke personen met een pijnlijk gewricht. Daarom wordt hen ook gevraagd geen traditionele pyjama aan te doen tijdens hun opname, maar wel gewone kledij.
- Na de operatie revalideren ze in groep, en die groepsgeest motiveert hen tijdens de revalidatie. Zo verloopt die veel sneller dan bij een individuele operatie.

- En last but not least: de patiënt mag al na de vijfde dag naar huis, waar kinesist, thuiszorg en huisarts de op voorhand geplande revalidatie verderzetten.

Maar ook voor het verplegend personeel is JOINT CARE® een zegen. De opname van een groep patiënten verloopt gestructureerder dan individuele opnames, zodat de betrokken diensten efficiënter kunnen werken en de werkdruk dus afneemt.

Kortom: JOINT CARE® zorgt voor een betere kwalitatieve behandeling, is goedkoper dan traditionele opnames èn verhoogt het welzijn van de patiënt. En dat loont, want de formule is nu al een succes.

Om JOINT CARE® nog beter uit te kunnen leggen, hebben Algemeen Directeur Patrick Gérard, Dokter Daniël Paulet, diensthoofd orthopedie, en Dokter Sam Lefever de eer en het genoegen U uit te nodigen op een persconferentie op donderdag 19 mei om 14 uur in de Joint Care® living op de dienst orthopedie (D4), Kliniek Sint-Jan, Kruidtuinlaan 32, 1000 Brussel.

Op de persconferentie zullen dokters en patiënten te uwer beschikking staan voor interviews. Om 19 uur is er nog een wetenschappelijke thema-avond over heup-en knieprothesen met aansluitend een buffet.

Graag kregen wij op voorhand een seintje over Uw aanwezigheid op de persconferentie via een telefoontje op 02/221 90 54, een fax naar 02/219 14 92 of een mailtje naar droelens@klstjan.be.

Met vriendelijke groet,

Dirk Roelens, Perscontact Sint-Jan

URL: http://www.clstjean.be
http://www.klstjan.be
Picture:
Attachments: (None)

Link to Press Release - FR
Link to Press Release - NL