Gemeente Brummen


Vooruitblik 2006-2009
Bespreking door raad op 19 mei 2005
Op donderdag 19 mei 2005 staat de opiniërende raadvergadering geheel in het teken van het document âVooruitblik Concept-Programmabegroting 2006-2009â. Hierin biedt het college van burgemeester en wethouder de raad inzicht in een aantal ontwikkelingen waarmee de gemeente Brummen de komende jaren geconfronteerd kan of zal worden. De gemeenteraad heeft voor deze vergadering een aantal adviesorganen uit onze gemeente uitgenodigd om hun visie over dit document te geven.

Download hier het document

In de âVooruitblikâ worden onder andere ontwikkelingen geschetst die mogelijke (financiële) risicoâs voor de gemeente Brummen met zich mee brengt. Hierbij wordt gedacht aan de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning in 2006, de landelijke besluitvorming over de gemeentelijke OZB-belasting en diverse open-einde regelingen zoals het Leerlingenvervoer, Wet Voorzieningen Gehandicapten en uitgaven in het kader van de Wet Werk en Bijstand. Desalniettemin constateren B&W dat de gemeentebegroting met ingang van het begrotingsjaar 2007 structureel sluitend zal zijn. Een opdracht die de raad in 2003 aan het college heeft meegegeven.

Later dit jaar gaat de gemeenteraad het huishoudboekje van de gemeente, de programmabegroting 2006-2009 vaststellen. Vooruitlopend hierop wil de gemeenteraad nu al nadenken over wat de speerpunten in 2006 moeten zijn. Een discussie aan de hand van de âVooruitblikâ is hierbij een belangrjke stap. De gemeenteraad heft diverse adviesorganen gevraagd aan te geven hoe zij tegen de in de Vooruitblik geschetste ontwikkelingen aankijken. Bij aanvang van de vergadering op 19 mei krijgen de adviesraden de gelegenheid hun ideeën naar voren te brengen. Aansluitend gaat de gemeenteraad over de Vooruitblik een meningsvormend debat voeren. Omdat het een opiniërende raadsvergadering betreft, worden er geen besluiten genomen.

Uiteraard is de vergadering, die om 19.00 uur begint in de raadzaal van het gemeentehuis, openbaar. Ook het reguliere spreekrecht is van toepassing. Wilt u voorafgaande aan de opinierende raadsvergadering de gemeenteraad toespreken over dit onderwerp, dan kunt u zich tot donderdagmiddag 19 mei 16.30 uur aanmelden bij het team Communicatie van de gemeente Brummen. Dit kan via een e-mail (voorlichting@brummen.nl) of telefonisch (0575) 56 82 70.
Openbare aanbesteding
Bekendmaking door gemeenten Rheden en Brummen
Lees meer...