Gemeente Tilburg

05232GO

Datum
10 mei 2005

Informatiebijeenkomst inrichten Cruijff Court Willem II Veld Nobelstraat Tilburg

Uitnodiging informatieavond donderdag 19 mei om 20.00 uur

Op dinsdag 17 mei 2005 wordt het bestaande voetbalveld aan de Nobelstraat omgevormd tot een Cruyff Court. Dit gebeurt in samenwerking tussen de Stichting Cruijff Courts KNVB Velden (CCKV), gemeente Tilburg en voetbalclub Willem II. De Cruyff Foundation is een stichting die sport voor kinderen met en zonder handicap in Nederland en daarbuiten steunt en stimuleert. De Cruyff Foundation en de KNVB hebben de handen ineengeslagen om de komende jaren ongeveer 100 Cruyff Courts KNVB Velden in Nederland te realiseren. In het kader daarvan is de CCKV in het leven geroepen.

Cruijff Courts Willem II Veld

Één van de velden komt dus te liggen aan de Nobelstraat in Tilburg en krijgt de naam Cruyff Court Willem II Veld. Met het project Cruyff Courts heeft de CCKV als doel sport voor jongeren met en zonder handicap te stimuleren op een locatie midden in de wijk. Op een Cruyff Court is sport niet alleen een doel, maar ook een middel om themaÂŽs als sociale verantwoordelijkheid, integratie, samenspelen en normen en waarden in het spel in te brengen.

Activiteiten
Op het Cruyff Court Willem II Veld worden ongeveer 13 keer per jaar met name voetbalactiviteiten georganiseerd. Deze activiteiten worden georganiseerd vanuit Bots, scholen, Willem II, en de Cruyff Foundation. Naast voetbalactiviteiten komen ook themaÂŽs als gezondheid, integratie, betrokkenheid en verantwoordelijkheid benadrukt.

Betrokkenheid gemeente
Gemeente Tilburg voert al jaren intensief beleid om meer mensen aan het sporten te krijgen. Het aanleggen van veldjes in wijken is één van de projecten waar de gemeente op inzet. Buurtsportwerkers maken van de velden gebruik om er met de jongeren te sporten. Ook worden bij o.a. Brede scholen vakleerkrachten ingezet die gymonderwijs op basisscholen geven en ook van de veldjes gebruik kunnen maken.

Informatieavond
Misschien hebt u na het lezen van deze brief nog vragen, of wilt u meer weten over het nieuwe veld of over de CCKV. Om u wat meer te informeren, vindt er op donderdag 19 mei om 20.00 uur in KBO ÂŽt Hazennest aan het Kreverplein 27 een informatieavond plaats. Deze avond is er iemand van de gemeente, Willem II en de CCKV aanwezig om u wat meer te vertellen over het veld en de activiteiten en om uw vragen te beantwoorden.

Officiële opening veld
Momenteel wordt bekeken wanneer het veld officieel geopend wordt. Waarschijnlijk gebeurt dit eind juni. U ontvangt als omwonende nog een uitnodiging voor de opening.

Meer informatie
Hebt u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met:
- over de plannen, Angelique Vaartjes via telefoonnummer 013 532 60 95 (bereikbaar op maandag, dinsdagochtend en donderdag);
- over de wijk, Helmy van Ingen via telefoonnummer 013 542 90 89(vanaf dinsdag 17 mei);
- over de inrichting van het veld, Peter Versteijnen via telefoonnummer 013 542 86 97

---- --