Gemeente Leiden

Gemeente en IVN Leiden presenteren nieuw wandelboekje over Leidse stadsnatuur

Omgeven door de bloeiende stadsnatuur van de Leidse Hout wordt op donderdag 19 mei a.s. om 16.00 uur het nieuwe boekje in de reeks Leiden lekker wild gepresenteerd. Wethouder Rogier van der Sande (Wijkbeheer) en de heer Ton Lommers de Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie (IVN), zullen als eersten het nieuwe wandelboekje Op bezoek bij huismus en muurbloem in ontvangst nemen.

Op bezoek bij huismus en muurbloem. Stadsnatuurwandelingen door Leiden vertelt over de verrassende Leidse stadsnatuur in zes wandelingen, variërend van 5 km tot 13 km. Zo komt de lezer al wandelend meer te weten over de historie van het landschap in Leiden en de planten en dieren die in de stad voorkomen. De wandelbeschrijvingen worden kleurrijk geïllustreerd met foto's en routekaartjes. Het nieuwe wandelboekje is tot stand gekomen dankzij nauwe samenwerking tussen de gemeente Leiden en IVN Leiden. IVN Leiden, één van de ruim 170 lokale afdelingen van IVN Nederland, geeft regelmatig cursussen en natuurexcursies in de Leidse regio.

Boekenreeks én tentoonstelling

Op bezoek bij huismus en muurbloem. Stadsnatuurwandelingen door Leiden is het derde deel in de reeks Leiden lekker wild over stadsnatuur. Deel 1, getiteld Leiden Lekker Wild (2003), is een eerste kennismaking met de natuur in de stad. Deel 2 Turkse tortels en Spaanse ruiters (2004) zoomt in op de dieren en planten die leven en groeien in de Leidse stadsparken. Met deze boekenreeks én een tentoonstelling in Naturalis wil de gemeente de stadsnatuur van Leiden onder de aandacht van een breed publiek brengen. Tot begin september kan de tentoonstelling Leiden lekker wild - natuur in de stad in Naturalis worden bezocht. Bezoekers ontvangen daar ook een voorpublicatie van het boekje (in de vorm van een folder) met een stadsnatuurwandeling door het centrum van Leiden: Van Hofje tot Hortus.

Vervolg persbericht

Op bezoek bij huismus en muurbloem. Stadsnatuurwandelingen door Leiden is vanaf vrijdag 20 mei a.s. te koop bij de boekhandel, VVV en de balies van het stadhuis en Stadsbouwhuis.

Titel: Op bezoek bij huismus en muurbloem. Stadsnatuurwandelingen door Leiden Eindredactie: Jasper Groos
Pagina's: 150
Illustraties: ruim 140 full-colour illustraties
ISBN-nummer: 90-807961-3-1
NUR: 410, 502
Verkoopprijs: E 9,95
Uitgever: Gemeente Leiden

Noot voor redactie (

Gemeente Leiden