Gemeente Apeldoorn

Initiatiefvoorstel Raadsonderzoek Reesink


-Dit is een persbericht van de gemeenteraad-

Op 19 mei zal de gemeenteraad in politieke markt een besluit nemen over het initiatiefvoorstel Raadsonderzoek Reesink. Het raadsonderzoek zal gaan over het bestuurlijk handelen van het college met betrekking tot de vestiging van het bedrijf Reesink NV op de Ecofactorij te Apeldoorn over de periode vanaf 1995 tot en met 1 mei 2005. Een voorbereidingscommissie zal na 19 mei beginnen met het opstellen van een plan van aanpak dat op 9 juni aan de raad wordt voorgelegd, daarna zal de raad de definitieve onderzoekscommissie instellen. De bedoeling is dat de onderzoekscommissie haar onderzoek zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk december 2005 zal afronden.

Doel van de instelling van een onderzoekscommissie is om een zo exact mogelijke beschrijving te geven van alle gebeurtenissen die hebben geleid tot de vestiging van Reesink NV in Apeldoorn. De periode waarover het onderzoek zich uitstrekt heeft betrekking op de eerste besprekingen rondom een mogelijke vestiging tot en met de afronding van alle juridische procedures, met uitzondering van de procedure over de vaststelling van de schade die Reesink stelt te hebben geleden als gevolg van de vertraagde vestiging in Apeldoorn.

Het onderzoek dient zodanig te worden uitgevoerd dat de resultaten de raad in staat stellen conclusies te formuleren omtrent het handelen van het college van b. en w., de ambtelijke organisatie en overige betrokkenen. Hoewel de raad formeel geen onderzoek kan doen naar haar eigen handelen zal de rol van de gemeenteraad gedurende de onderzoeksperiode geenszins buiten beschouwing worden gelaten.

Bijlage: Initiatiefvoorstel Reesink

Voor het laatst bijgewerkt op: 13-mei-2005 03:46