Gemeente Papendrecht

Uitnodiging persbijeenkomst burgerjaarverslag

Donderdag 19 mei presenteert burgemeester C.J.M. de Bruin om 10.30 uur in het raadhuis het burgerjaarverslag met de titel Schakelen tussen burger, bestuur en beleid aan de pers. Na afloop van de presentatie worden exemplaren van het burgerjaarverslag uitgereikt aan het winkelende publiek in winkelcentrum De Meent. Vertegenwoordigers van de pers zijn ook uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Start werkzaamheden kadetrap aan het Veerplein
In de week van maandag 16 mei start aannemersbedrijf Hakkers uit Werkendam met aanleg van een kadetrap en keermuur bij de halte van de waterbus aan het Veerplein. Woensdag 18 mei 2005 wordt vanaf 20.00 uur gewerkt aan een tijdelijke voorziening voor gebruikers van de waterbus. Voor dit tijdstip is gekozen vanwege veiligheid en om de overlast voor waterbuspassagiers te beperken. De werkzaamheden duren ca. tien werkweken.

Testritten op Betuweroute bij Papendrecht

Tot het eind van dit jaar vinden de eerste testritten plaats op de Betuweroute tussen Papendrecht en Gorinchem. Op het traject zijn de afgelopen jaren rails gelegd, dwarsliggers en geluidsschermen geplaatst en het spoor is voorzien van bovenleidingen. Het testen op het tracé Papendrecht Gorinchem richt zich onder meer op systemen om het spoor veilig te maken voor goederenverkeer, systemen voor communicatie met de machinist, op de elektriciteitsvoorziening voor de bovenleidingen en detectiesystemen in de tunnels.

De testtrein bestaat uit een locomotief en enkele wagons die in eerste instantie 40 kilometer per uur, later 80 kilometer per uur en uiteindelijk een maximum van 120 kilometer per uur bereiken. In 2006 vinden testritten plaats op de gehele Betuweroute, waarna de160 kilometer lange route in 2007 veilig in gebruik genomen kan worden en goederen van de Rotterdamse haven naar het Europese achterland worden vervoerd. Wie vragen of opmerkingen heeft, kan contact opnemen met Maurits Harting (projectvoorlichter) via telefoonnummer 0180-645812.

Interval: dartwedstrijd, Diddl ruilbeurs, easy tour en Nationale Straatspeeldag

Jeugdcentrum Interval houdt zondag 22 mei een dartwedstrijd. Er wordt gespeeld in heren single 501 best of 5 en jeugd van 12 tot en met 17 jaar single 501 best of 5. Inschrijven kan vanaf 4 april aan de balie van Interval. Heren betalen 7,50 (vooraf inschrijven 5,-), jeugd 5,- (vooraf inschrijven 2,50). Vooraf inschrijven kan tot en met vrijdag 20 mei 17.00 uur aan de balie. Elke 180 en elke uitgooi vanaf 120 en hoger, levert een gratis consumptie op. Zondag 22 mei is Interval geopend vanaf 11.00 uur, je kunt tot 12.00 uur inschrijven. De wedstrijden beginnen rond 13.00 uur. Vragen: Arjan Versluis 078-6150993, via de mail: a.versluis@papendrecht.nl

Wegens enorm succes houdt Jeugdcentrum Interval zaterdag 21 mei van 14.00 tot 17.00 uur weer een Diddl ruilbeurs. Voor deze beurs kun je voor 1 een plek reserveren aan de balie van Interval aan de Lange Tiendweg 8a. Toegang tot de beurs is gratis. Meer informatie bij Hannelore via tel. 6150993.

Zaterdag 28 mei doet de Easy-Tour de Muziektent aan. Tussen 14.00 en 17.30 uur is het terras geopend, is er een gratis springkussen en verzorgt sansstudio Bounce een demonstratie en een workshop streetdance. Verder treden op TB Brown, Janny van Dijk, Milla Bosseva, Bas & Stefan en Miranda & Robbert.

Jeugdcentrum Interval houdt woensdag 1 juni samen met De Notendop (Stichting Syndion) tussen 14.00 en 17.00 uur de Nationale Straatspeeldag voor kinderen tot en met 12 jaar. Zij kunnen deze dag veilig op straat spelen zonder rekening te houden met het verkeer. Meer informatie: bel 6150993 en vraag naar Hannelore of mail naar h.vhamburg@papendrecht.nl

College vergoedt juridiche kosten erfafscheiding Schoorweg niet

Het college van B & W vergoedt kosten die bewoners van de Schoorweg maakten voor juridische bijstand in de procedure over erfafscheiding niet. De commissie Ruimte vroeg het college naar aanleiding van inspraak van de bewoners tijdens de commissievergadering van 14 maart dit verzoek van bewoners te heroverwegen, maar ook na die heroverweging besloot het college niet tot vergoeding over te gaan. Wel wordt in dit bijzondere geval - op basis van coulance - toch een bedrag vergoedt.

Het college is van mening dat de door de gemeente gevolgde procedure een privaatrechtelijke aangelegenheid is, waarin de gemeente als kadastraal eigenaar heeft gehandeld. Vergoeden van kosten is juridisch bezien slechts aan de orde wanneer de gemeente een onrechtmatige daad heeft gepleegd. Hiervan is volgens het college geen sprake en daarom wees men al in een eerder stadium het verzoek tot vergoeding van deze kosten af.

Verder leidt vergoeding mogelijk in algemene zin tot niet gewenste gevolgen, waarbij inwoners van Papendrecht in toekomstige handhavingtrajecten op grond van een dergelijk besluit vergoeding van kosten van juridisch advies bij de gemeenteraad en/of het college eisen, in gevallen waarin ook zij geen aanspraak op een dergelijke vergoeding kunnen maken. Ook daarom is het college hiermee terughoudend.