Gemeente Hardenberg

Mei 2005 - Nieuw bestemmingsplan Buitendorpen Noord

Nieuw bestemmingsplan Buitendorpen Noord

Dinsdag 17 mei 2005

De gemeente Hardenberg heeft een nieuw bestemmingsplan opgesteld voor de dorpen Ane, Lutten en Schuinesloot. Dit nieuwe bestemmingsplan wordt tijdens een aantal inloopbijeenkomsten in de dorpen gepresenteerd. Ook ligt het plan vanaf 19 mei ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg.

Het bestemmingsplan Buitendorpen Noord heeft betrekking op de dorpskernen van Ane, Lutten en Schuinesloot. Het plan komt in de plaats van verschillende verouderde bestemmingsplannen, waarvan de oudste dateert uit 1976 (Lutten). De te realiseren uitbreidingswijken in de dorpen Lutten en Schuinesloot zijn niet in dit bestemmingsplan opgenomen Hiervoor zijn of worden afzonderlijke bestemmingsplannen opgesteld.

In het nieuwe bestemmingsplan worden de verschillende functies in het gebied, zoals wonen, werken (bedrijven en winkels), openbaar groen en maatschappelijke voorzieningen (kerken, dorpshuizen en scholen), van een passende actuele bestemming met een bouw en gebruiksregeling voorzien. Zo wordt duidelijker welke mogelijkheden er wel en niet zijn in het gebied.

De gemeente Hardenberg presenteert het nieuwe bestemmingsplan tijdens vier inloopbijeenkomsten. De inloopbijeenkomsten worden gehouden tussen 17.00 en 19.00 uur op:

* donderdag 19 mei in De Anerhof te Ane;


· dinsdag 24 mei in t Trefpunt te Schuinesloot;


· donderdag 2 juni in dOlde Stee te Lutten.

Tijdens de inloopbijeenkomsten kunnen belangstellenden het bestemmingsplan inzien. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om vragen over het bestemmingsplan te beantwoorden. Belangstellenden kunnen door middel van een inspraakformulier reageren op het plan. Daarnaast ligt het bestemmingsplan vanaf donderdag 19 mei tot en met woensdag 15 juni 2005 ter inzage bij het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis in Hardenberg. Gedurende deze periode kunnen ook reacties op het plan worden gegeven.

De gemeente Hardenberg werkt in de periode 2002-2007 aan de actualisatie van verouderde bestemmingsplannen. Het is de bedoeling dat 257 oude bestemmingsplannen worden vervangen door 12 nieuwe bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Buitendorpen Noord is de zesde in de reeks van 12.