Gemeente Soest

Foekenlaan

Datum: 18/05/2005

Opening fietspad Foekenlaan - Monnikenboschweg

Op donderdag 19 mei openen wethouder H. Witte en gedeputeerde dr. G. Mik het vernieuwde fietspad Foekenlaan - Monnikenboschweg. De openingshandeling vindt om 11.30 uur plaats bij het begin van het vernieuwde fietspad aan de Foekenlaan in Soest. Vervolgens gaat het gezelschap op de fiets over het vernieuwde pad naar de Soesterbergsestraat, waar men gezamenlijk een eenvoudige lunch gebruikt.

Het fietspad dat loopt vanaf de Foekenlaan tot aan de Monnikenboschweg (in totaal ca 3,5 km) is het meest intensief gebruikte fietspad tussen Soest en Amersfoort. Het pad was op de meeste plaatsen echter maar 1,2 meter breed, zodat het elkaar passeren maar nét ging. Vooral op sterk geaccidenteerde gedeelten, zoals achter de Korte Duinen, leverde dit nog wel eens 'hartkloppingen' op.

Het vernieuwde pad is 2 meter breed en uitgevoerd in beton. Voor een uitvoering in beton is gekozen, omdat dit minder hinder van wortelopdruk oplevert. Op een asfaltpad drukken de boomwortels het asfalt omhoog wat ribbels in het oppervlak oplevert. Beton daarentegen is beter bestand tegen wortelopdruk, en áls het tot scheurvorming komt, ontstaan geen opstaande ribbels.
De verbreding van het fietspad is gefinancierd door de Europese Unie (50 %), de provincie Utrecht (25 %) en de gemeente Soest (25 %).

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer