Gemeente Hoorn


Wandeltest en gratis introductieles Nordic Walking voor 55-plussers

Persbericht d.d.: 17 mei 2005

Vijfenvijftigplussers kunnen op donderdag 19 mei meedoen aan een wandeltest en een gratis introductieles Nordic Walking. De wandel-activiteiten worden georganiseerd door een samenwerkingsverband van Sportwandelschool West-Friesland en de projectgroep `55-plus in beweging'.

Door mee te doen aan de 2-kilometerwandeltest meten de deelnemers hun uithoudingsvermogen. Deze test is speciaal ontwikkeld voor mensen tussen de 50 en 80 jaar of mensen met overgewicht die na lange tijd weer iets aan lichaamsbeweging willen doen. Tijdens de test wandelen de deelnemers zo snel mogelijk in één tempo 2000 meter. Aan de finish worden hun hartslag en wandeltijd genoteerd. Zij behalen dan een fitness-score, die gerelateerd is aan de gemiddelde prestatie van mensen van hun leeftijd. Na enkele dagen ontvangen zij een uitgebreid verslag van hun conditie, aangevuld met een gericht wandel- en trainingsadvies. Wie aan de wandeltest wil meedoen, betaalt een kleine bijdrage van EUR 2,50 ter vergoeding van de onkosten. De test start om 15.00 uur op de wielerbaan van de HRTC (Hoornse Ren- en Toerclub, naast zwembad De Waterhoorn). Bel voor aanmelding en info naar Sportwandelschool Hoorn, tel. 0229 239447.

Nordic Walking
Eveneens op donderdagmiddag 19 mei vindt op de wielerbaan van HRTC een gratis introductieles Nordic Walking plaats. Nordic Walking is een actieve vorm van wandelen, waarbij met behulp van twee `wandelpoles' het hele lichaam betrokken wordt bij de beweging. Deze introductieles vindt een uur voor de wandeltest plaats, namelijk van 14.00 tot 15.00 uur en is bedoeld voor 55-plussers. Bel voor aanmelding en info naar Sportwandelschool Hoorn, tel. 0229 239447. Na deze introductieles zal vanaf donderdagmiddag 26 mei een cursus Nordic Walking worden gestart. Deze cursus duurt 5 weken.

De wandeltesten en de introductieles Nordic Walking vloeien voort uit de evaluatie van de campagne `55-plus in beweging'. De werkgroep '55-plus in beweging' besloot om in samenwerking met diverse reguliere sportaanbieders maandelijks een nieuwe of bestaande sportactiviteit onder de aandacht te brengen van de 55-plussers. De werkgroep wordt gecoördineerd door de projectleider ouderensport van het Sportopbouwwerk van de gemeente Hoorn en bestaat uit vertegenwoordigers van Stichting Ouderen West-Friesland, Ouderenraad, PCOB, Stichting Netwerk, Westfriese Zorggroep De Omring en een vrijwilliger uit de doelgroep.

Voor vragen over de projectgroep `55-plus in beweging' kunt u contact opnemen met Pedro Koning, projectleider ouderensport, sportopbouwwerk gemeente Hoorn, telefoon: 0229 259453, of surfen naar de website van het gemeentelijk Sportopbouwwerk.

---