Gemeente Amsterdam

Fototentoonstelling

17 mei 2005
---
Djoe Lan Tan

Op donderdag 19 mei wordt een open dag gehouden in het Stedelijklab. Onderdeel van deze manifestatie is de fototentoonstelling Slotervaart van Marcus Peters.

Henna Sinds september 2004 fotografeert hij in opdracht van Project Bureau Stedelijke Vernieuwing Stadsdeel Slotervaart de sociale, economische en fysieke gesteldheid van de Delfland- Staalmanbuurt, Lelylaan en Overtoomse Veld.

`De tentoonstelling is samengesteld voor de buurtbewoners. Ik ben benieuwd naar hun ervaringen met de wijk. Ook ben ik benieuwd wat de bewoners vinden van de veranderingen die plaatsvinden in het kader van de Stedelijke vernieuwingen. Zij kunnen hun meningen en reacties noteren op grote schrijfblokken die onder de foto's hangen. Om zoveel mogelijk reacties te verzamelen zal de tentoonstelling de komende tijd door Slotervaart gaan reizen'.

Het Stedelijklab bevindt zich in een voormalige gymzaal, waar jongeren en buurtbewoners onder leiding van beeldend kunstenaar Jeanne van Heeswijk werken aan een ontwerp voor het nieuw aan te leggen Staalmanpark.

Stedelijklab Slotervaart Henri Dunantstraat 2 1066 AX Amsterdam tel. 020 6170897