Gemeente Arnhem

Debat over Europese grondwet
Op donderdag 19 mei organiseert de gemeenteraad een stadsdebat over de Europese Grondwet. Het wordt een avond van uitleg en debat met als doel de aanwezigen te helpen bij hun meningsvorming over de Europese Grondwet. Behalve de directeur van het bureau Europees Parlement, Sjerp van der Vaart zullen Dirk-Jan van Baar en Europese, Haagse en Arnhemse politici aanwezig zijn. De avond wordt geleid door Redouhan Harrak, journalist/publicist.

Mening, uitleg en debat
Op initiatief van de gemeenteraad is een debat georganiseerd om Arnhemmers te helpen bij het maken van een keuze over de Europese Grondwet. De avond begint donderdag 19 mei om 19.30 uur in het Arnhemse stadhuis. (De zaal is om 19.00 uur open). Dirk-Jan van Baar, Euroscepticus, geeft zijn mening. Sjerp van der Vaart, directeur Bureau Europees Parlement geeft een toelichting op de Europese Grondwet en aansluitend vindt een debat plaats met Europese, Haagse en locale politici.

Politici in debat over vier belangrijke themas
Kathalijne Buitenweg, Europarlementariër voor GroenLinks zal met Daan Versteeg, statenlid CDA provincie Gelderland, Johanna Boogerd, oud-Europarlementariër voor D66, Jasper van Dijk, beleidsmedewerker SP van de Europese fractie en Sander van der Eijk, oud-kandidaat VVD voor het Europees Parlement in debat gaan over het nut en de noodzaak van de Europese Grondwet. Het debat wordt gevoerd aan de hand van de themas Veiligheid, Democratie, Werkgelegenheid en het Milieu.

Burgemeester Krikke
Pauline Krikke, burgmeester, zal de debatavond openen. Na afloop van het debat is er gelegenheid om informatie in te zien over de Europese Grondwet, de projecten uit Arnhem Kern, het Europees stimuleringsprogramma, en informatie van Europe Direct Arnhem . (Europe Direct is een landelijk netwerk van de Europese Commissie dat zich bezighoudt met informatieverstrekking over Europa aan de burgers.)

Informatieve bijeenkomst in de bibliotheek
Naast het politieke debat op de 19de in het stadhuis organiseert Europe Direct een informatieve bijeenkomst in Bibliotheek Arnhem op donderdag 26 mei. Rolf-Jan Hoeve, vertegenwoordiger van de Europese commissie in Nederland verzorgt op de 26ste een inleiding over de Europese Grondwet.