Gemeente Maassluis

Hoogwerkers geplaatst in verband met kabelstoring

In verband met een kabelstoring van KPN zijn twee hoogwerkers geplaatst op de Haven en Govert van Wijnkade, ter hoogte van Havenhof en Fitline. Op een hoogte van circa 15 meter is een kabel gespannen over de Binnenhaven. Deze noodvoorziening is nodig om circa 200 huishoudens en bedrijven in de Oranjebuurt en omgeving weer te voorzien van telefoon- en dataverkeer. Dit is naar verwachting vanaf donderdag 19 mei weer het geval. Rondom de hoogwerkers zijn afzettingen aangebracht, maar deze hebben geen gevolgen voor het verkeer.

Begin deze week kwamen er bij KPN meerdere klachten binnen van bewoners van straten in de Oranjebuurt, over een niet-werkende kabelverbinding. Onderzoek wees uit dat er sluiting is ontstaan in een kabel onder de Binnenhaven. Van de noodmaatregelen die KPN in overleg met de gemeente heeft onderzocht, is een kabel over de Binnenhaven het beste alternatief. Een kabel over de bodem is geen geschikte optie in verband met de scheepvaart ter plaatse.

Om de kabelverbinding structureel te herstellen, moet een nieuwe kabel worden ingegraven vanaf de Mesdaglaan naar de Haven. Dit zal naar verwachting over enige weken gebeurd zijn.

Omdat het alarmnummer in verband met de kabelstoring niet via de vaste telefoon gebeld kon worden, heeft de politie extra surveillances uitgevoerd in de omgeving van de Oranjebuurt.