Gemeente Barendrecht


---

19-05: Getuigenoproep brand Middeldijk

Een zeer grote brand verwoestte maandag 10 mei een monumentale boerderij aan de Middeldijk. Twee stallen en het woonhuis gingen in vlammen op. Tevens konden veertien paarden, een aantal kalveren en een hond niet meer worden gered.

De recherche van district Zuid is een onderzoek gestart naar de oorzaak van deze brand.

Uit onderzoek is gebleken dat omstreeks 00.15 uur, ongeveer een kwartier voor het ontdekken van de brand, zich een aantal mensen bevonden op de Sweelincklaan, komende uit de richting van de rotonde Middelweg/Middeldijk/Sweelincklaan en in de richting van het Corellipad liepen. Het betreft hier een drietal jonge mannen, die vervolgens via het Corellipad de Brucknerstraat in liepen. De drie jongens zijn korte tijd gevolgd door een manspersoon van ongeveer 40 jaar oud. Deze man is tevens gezien bij de brievenbus op de hoek van de Mozartstraat met de Haydensingel. Tevens is uit het onderzoek gebleken dat een man een grijze Volkswagen Golf, op maandagavond 9 mei tussen 23.45 uur en 23.50 uur zijn auto heeft schoongespoten in één van de wasboxen bij het Shell-benzinestation aan de Middelweg.

De politie van district Zuid is opzoek naar de drie jonge mannen, de man die de jongens heeft gevolgd en bij de brievenbus heeft gestaan én de man die zijn auto reinigde bij het benzinestation. Zij beschikken mogelijk over belangrijke informatie met betrekking tot deze brand.

Indien u zichzelf in bovenstaand signalement herkent of weet wie de betreffende personen zijn, wordt U verzocht contact op te nemen met de recherche van district Zuid te bereiken via telefoonnummer 0900-8844.