Ingezonden persbericht


19 mei 2005

GlazenwassersVakbeurs 2005 op hoog niveau

De GlazenwassersVakbeurs 2005 van 11 en 12 mei jl heeft met succes plaatsgevonden. Volgens beurs en congresorganisatie Heliview uit Breda, dat onder auspiciën van de branchevereniging OSB segment AWOG (Alles Weten Over Glazenwassen) de vakbeurs heeft georganiseerd, is het gelukt de tweejaarlijkse vakontmoeting naar een hoger plan te tillen met meer exposanten, een groot buitenterrein, meer bezoekers, een congresprogramma, de GlazenwassersKampioen wedstrijd en ruime media aandacht op radio, tv, landelijke en regionale dagbladen.

Bezoekers ruime keus aan leveranciers
Bijna 1200 bezoekers, 20% meer bezoekers dan twee jaar geleden, hebben de vakbeurs bezocht. Onder hen natuurlijk vele glazenwassersbedrijven, maar ook schoonmaakbedrijven, gevelreinigingsbedrijven, gebouweigenaren, facilitymanagers en verenigingen van eigenaren. Op de expositie en het buitenterrein hadden zij een ruime keus aan exposanten. Vele leveranciers van hoogwerkers, glazenwassersartikelen, gevelreinigingsinstallaties en adviesorganisaties waren van de partij. In totaal 47 bedrijven, bijna een verdubbeling ten opzichte van de vorige editie. Op het buitenterrein konden de bezoekers met verschillende hoogwerkers tot wel 50 meter de lucht in.

Leerzaam congresprogramma
Nieuw aan de vakbeurs was het congresprogramma met lezingen over onder andere de Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E), ergonomische criteria telescopisch wassysteem, arbo en veiligheidseisen. De lezingen werden druk bezocht. Zo trok bijvoorbeeld de lezing over de RI&E van de heer Gallis, projectleider actualisering en digitalisering RI&E, meer dan 130 bezoekers.

Quiney Schilpeoort is GlazenwassersKampioen
Twee dagen lang konden professionele glazenwassers op de Vakbeurs strijden om de titel GlazenwassersKampioen. De wedstrijdonderdelen waren ramen wassen met de ladder, hoogwerker en de steiger. Door een deskundige jury bestaande uit vakdocenten van SVS werd gelet op veiligheid, efficiëntie, snelheid en vakkennis. Quiney Schilpeoort van Klaver Drie Dienstengroep te Amsterdam heeft de titel GlazenwassersKampioen gewonnen. Hij was zichtbaar sneller dan Danny Zwarts van Unico in Doetinchem (dagwinnaar 11 mei), die op de tweede plaats eindigde. Een impressie van de finale was te zien in het SBS programma Hart van Nederland.

Foto s van de GlazenwassersVakbeurs vindt u hier. Voor meer informatie kunt u terecht op www.glazenwassersvakbeurs.nl.