Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 19 mei 2005

(


Duin- en Bollenstreek Woninginbraken

Sinds 31 maart 2005 heeft in de Duin- en Bollenstreek een groot aantal woninginbraken plaatsgevonden waarbij inbrekers de woningen binnenkomen door middel van het boren van gaatje(s). De politie telt op dit moment 22 woningen. De woninginbraken worden 's nachts gepleegd meestal in series van circa drie woningen per nacht.

De inbrekers stelen vooral camera's, sieraden, gsm's, laptop's en bankpasjes. De inbraken richten zich met name op vrijstaande woningen en eengezinswoningen in de buurt van de N206/A44.
In Oegstgeest hebben de meeste inbraken plaatsgevonden. Het gaat hier om zeven woninginbraken in met name de wijk Haaswijk. Daarnaast hebben de inbrekers ook Katwijk, Valkenburg, Rijnsburg, Voorhout en Warmond bezocht.

Het Woning Inbraken Team van de politie in Noordwijk heeft de inbraken in onderzoek. Het team verzoekt getuigen die informatie hebben contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844. d1WIT@hollands-midden.politie.nl


Noordwijk Aanhoudingen na mishandeling

De politie heeft de afgelopen week vijf verdachten aangehouden op verdenking van mishandeling van een 18-jarige Katwijker op de Grent. De mishandeling vond plaats op donderdag 5 mei, omstreeks 02.45 uur. Hierbij liep de Katwijker letsel in zijn gezicht op. De politie heeft vervolgens een onderzoek ingesteld waarbij een vijftal jongens, allen afkomstig uit Noordwijk, in de leeftijd van 16 tot en met 18 jaar zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen de jongens op.


Katwijk Aanhouding na diefstal uit bedrijf

De politie heeft op woensdag 18 mei tussen 14.15 en 14.30 uur een 20-jarige man uit Ter Aar en een 37-jarige man uit Kutno (Polen) aangehouden. Twee mannen hadden uit een winkel aan de Princestraat brillen weggenomen en verlieten de winkel. Een medewerker had de diefstal door en is de mannen achterna gelopen. Buiten zag hij de twee met twee andere mannen praten. Bij het zien van de medewerker zetten alle vier het op een lopen. De medewerker is de man achterna gerend die een bril had weggenomen. Deze wist hij aan te houden ter hoogte van de strandpost. De medewerker heeft de man aan de politie overgedragen. In het centrum werd de twee verdachte die eveneens in de winkel was op aangeven van de medewerker aangehouden.


Sassenheim Onder invloed rijden

De politie controleerde op donderdag 19 mei rond 02.35 uur op de Rijksweg A44 een 23-jarige automobilist uit Aarlanderveen. De controle volgde naar aanleiding van een nogal slingerend rijgedrag. De agenten constateerden drankgebruik bij de man en hielden hem aan. De uitslag van de daarop volgende ademanalyse bedroeg 455 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.


Leiden Vrouw beroofd in woning

Een 80-jarige Leidse is woensdag 18 mei tussen 13.00 en 14.00 uur in haar woning aan de Potgieterlaan beroofd van een geldbedrag. Omstreeks 13.00 uur belde een onbekende man in wit gekleed met een wit postpakje aan en drong de woning binnen toen de vrouw de deur opendeed. In de hal werd de vrouw mishandeld waarna de man de woning doorzocht. De man is er met goederen vandoor gegaan. De vrouw werd met diverse kneuzingen over het lichaam overgebracht naar het LUMC. De politie is direct een onderzoek gestart en heeft inmiddels ook een buurtonderzoek gehouden. Het buurtonderzoek zal worden voortgezet. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben worden verzocht zich te melden bij de recherche aan de Langegracht of via telefoonnummer 0900 - 8844.


Leiden/Rijnsburg/Sassenheim Politie houdt valse melder aan

De politie hield woensdag 18 mei rond 00.55 uur in Rijnsburg een 21-jarige man uit die plaats aan. De politie ging tot aanhouding over nadat uit onderzoek was komen vast te staan dat hij verdacht werd van het doen van een drietal valse meldingen gedaan op dinsdagavond 17 mei. Via 112 deed hij zijn meldingen dat op het Centraal Station in Leiden een bom zou liggen, er iemand in Sassenheim op straat een hartinfarct had gekregen en er een schoorsteenbrand zou zijn in Rijnsburg. Voor het infarct in Sassenheim reed een ambulance uit. De politie vermoedde dat het hier ging om het doen van valse meldingen en stelde onmiddellijk een onderzoek in. Dit onderzoek resulteerde in de aanhouding van de verdachte. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal is de man in de loop van de middag weer op vrije voeten gesteld.


Nieuwkoop Inbraak drogisterij

Op donderdag 19 mei rond 02.30 uur zagen onbekenden kans om in te breken in een drogisterij aan het Reghthuysplein en daar een onbekende hoeveelheid parfum en geld weg te nemen. De politie trof na een inbraakmelding een opengebroken magazijndeur open. Van de daders ontbreekt nog ieder spoor. De politie stelt een onderzoek in.


Moordrecht Inbraak supermarkt

Op donderdag 19 mei rond 02.00 uur maakten onbekenden bij een inbraak in een supermarkt aan de Kerklaan een nog onbekende hoeveelheid sigaretten buit. De politie trof na de melding een opengebroken schuifdeur van de winkel aan. De daders waren gevlogen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Gouda Inbraak in woning
Donderdag 19 mei werd er rond 03.45 uur ingebroken in een woning aan de Elisabeth Hoeve. De inbraak vond plaats terwijl de bewoners sliepen. Zij werden wakker van geluiden beneden in de woning en belden de politie. Toen deze arriveerde waren de inbrekers gevlogen. Er was een raam opengebroken en uit de woning was een laptop en een flatscreen televisie gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.


---------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --