Ingezonden persbericht


Geac MPC behaalt hoogste score in onderzoek naar Performance Management-oplossingen

Geac aan top in onafhankelijke lijst van 30 bedrijven en 70 producten

's-Hertogenbosch, 19 mei 2005 - Geac (TSX: GAC, Nasdaq: GEAC) levert de beste software voor performance management, zo blijkt uit een onafhankelijk internationaal onderzoek van Ventana Research. De onderzoeksgegevens werden gepubliceerd in de 2005 Performance Management Vendor and Product Scorecard van Ventana. Het onderzoeksbureau, dat gespecialiseerd is in performance management-research en -advies, plaatste de softwaresuite Geac MPC op de eerste plaats in drie categorieën die geëvalueerd werden. Bij het onderzoek waren 30 leveranciers en 70 producten betrokken. Geac MPC is een geïntegreerde softwaresuite voor performance management, die optimale mogelijkheden biedt voor strategie, planning, budgettering, forecasting, consolidatie en rapportages. Geac introduceerde op 9 mei 2005 versie 7 van deze MPC-suite, die is voorzien van nieuwe uitgebreide rapportagemogelijkheden en betere integratiemogelijkheden met ERP-omgevingen.

"We hadden het concrete doel om de volwassenheid van de softwareleveranciers en de producten voor performance management te onderzoeken", zegt Mark Smith, Senior VP of Research en CEO van Ventana Research. "Dit is een onafhankelijk en objectief onderzoek en het was de eerste studie in de industrie naar software voor performance management. Wij adviseren bedrijven de gegevens te gebruiken om de positie van de verschillende software en oplossingen beter te begrijpen en te bepalen hoe deze aansluiten bij de zakelijke en IT-eisen."

Geac presteerde overall het best in het onderzoek van Ventana Research met een score van 94%. Het eerstvolgende bedrijf behaalde 86%. Geac behaalde ook de hoogste scores in drie evaluatiecategorieën.
* Align (94,3%) - de directe aansluiting van aanbevolen acties en plannen bij het behalen van de doelen en initiatieven van het management.
* Optimize (87,6%) - het in lijn zijn van toekomstige acties en beslissingen met de doelen en initiatieven.
* Understand (96,4%) - het achteraf beoordelen van de prestatie van mensen en processen.

Ventana Research onderzocht Geac MPC Corporate Performance Management Suite release 6.5 voor zijn Scorecard-onderzoek.

"Dit objectieve onderzoek onderstreept wat Geac en onze klanten al wisten: dat Geac MPC een zeer goed ontworpen, sterk functioneel, veelzijdig en waardevol pakket is voor performance management", zegt Jeff Murphy, Senior Vice-President Geac Performance Management. "Wij zijn erg trots om eerste te zijn in zo'n uitgebreide evaluatie van bedrijven en producten voor de performance management-markt."

Een samenvatting van het Ventana-onderzoek is beschikbaar op www.ventanaresearch.com/2005scorecard.

# # #

Over Geac
Geac (TSX: GAC en Nasdaq: GEAC) is een internationaal softwarebedrijf met oplossingen voor CFO's. De technologieproducten en -diensten van Geac helpen organisaties efficiënter te werken onder de druk van toenemende concurrentie en strengere reguleringen. Ook kunnen ze met deze oplossingen een passend antwoord ontwikkelen op de issues waarmee CFO's worden geconfronteerd. Daarnaast gebruiken honderden bedrijven in de mode- en schoenenbranche de Geac RunTime-oplossingen. Deze software ondersteunt de ontwerp- en preproductiefases van productieprocessen en het beheer van productdata, en biedt functionaliteit voor CRM en sales force automation. Meer informatie is beschikbaar op www.geac.com.