Stad Utrecht, 10.15 uur

Utrecht 19-05-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht.

Te diep in glaasje gekeken

UTRECHT In de nacht van woensdag op donderdag is een 47-jarige automobilist uit Wijk bij Duurstede aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 00.35 uur werd hij gecontroleerd op de Catharijnesingel. De blaastest op straat wees uit dat hij teveel had gedronken. Hij werd hierop aangehouden. De ademanalyse in het politiebureau wees 680 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt, tevens is zijn rijbewijs ingevorderd.

Mannen aangehouden

UTRECHT Op woensdagavond heeft de politie een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden zonder verzekering en APK-keuring.

Omstreeks 18.00 uur zagen agenten de automobilist rijden op de Kanaalstraat. Bij navraag bleek dat de auto niet APK- gekeurd en verzekerd was. Hierop hebben zij de hem een stopteken gegeven. De automobilist was het niet eens met de agenten en wilde niet meewerken, waarop de agenten besloten hem aan te houden. Op dat moment rende hij weg. Met behulp van een 17-jarige omstander wist hij zich los te rukken. Na een korte achtervolging kon hij toch worden aangehouden op de Ceramstraat. Doordat meerdere omstanders zich met de aanhouding bemoeiden, ontstond er een duwpartij. Hierop kwamen meerdere agenten ter plaatse. Zowel de 19-jarige automobilist als de 17-jarige omstander uit Utrecht die de aanhouding belemmerde, zijn aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Minderjarige jongens aangehouden

UTRECHT Op donderdagmiddag zijn 3 jongen (12, 14 en 15 jaar) uit Utrecht aangehouden voor een poging diefstal.

Omstreeks 15.20 uur hadden de drie jongens gepoogd een tas te stelen van een 11-jarig meisje uit Utrecht in een sportcomplex aan de Paranadreef. De verdachten konden door werknemers van de sportcomplex worden aangehouden. Zij hebben hen overgedragen aan de politie. De jongens zullen een HALT-straf ondergaan.

Vernieling

UTRECHT Op woensdagavond is een 36-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het vernielen van een ruit.

Omstreeks 23.00 uur werd weggestuurd bij een hulpverleningsinstantie aan de Oudwijkerveldstraat. Hier was hij het niet mee eens, waarop hij een ruit van het pand ingooide. Hierbij liep hij een slagaderlijke bloeding op. De verdachte is overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij deze weer verlaten. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.