Politie Gelderland-Midden

Ede - vrouw aangereden, automobilist rijdt door
Publicatiedatum: 19-05-2005

Een 28-jarige vrouw uit Ede is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Veenderweg in haar woonplaats was aangereden door een auto. De automobilist ging er volgens het slachtoffer vandoor zonder zich bekend te maken. De Edese moest zich in verband met opgelopen verwondingen onder doktersbehandeling stellen. Het ongeval gebeurde even na half drie op de rotonde Schaapsweg/Veenderweg. Het slachtoffer reed daar op de fiets en was vanuit de richting Schaapsweg de rotonde opgereden om haar weg te vervolgen richting Veenderweg. De automobilist zou achterop gekomen zijn en rechtsaf de Veenderweg opgereden zonder de fietsster voorrang te verlenen. Een botsing was het gevolg, waarbij de vrouw ook kwam te vallen. De Edese had onder meer arm- en rugletsel opgelopen; ook haar fiets liep schade op. De automobilist reed door zonder zich om de vrouw te bekommeren. Het slachtoffer meldde zich later bij de politie voor aangifte. Volgens haar verklaring zou het gaan om een donkerblauwe Mitsubishi voor zien van een achterspoiler en geblindeerde ruiten. De politie roept getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - winkeldieven in de kraag gevat

Publicatiedatum: 19-05-2005

Na twee winkeldiefstallen in Ede zijn woensdag twee verdachten in de kraag gevat. Een 31-jarige Bennekommer werd rond tien uur door beveiligingspersoneel van een zaak aan de Achterdoelen betrapt op diefstal van een kledingstuk. De man werd overgedragen aan de politie en beweerde het kledingstuk te hebben gekocht bij een zaak in Arnhem. Navraag leerde dat het bewuste kledingstuk daar niet verkocht werd. De man kreeg een boete van 130 euro. Bij een zaak aan de Grotestraat liep een vijftienjarig meisje uit Ede tegen de lamp. Het meisje zou drie paar schoenen hebben meegenomen zonder te betalen maar werd daarbij door beveiligingsmedewerkers betrapt. Het meisje bekende de diefstal en moest de buit aan de zaak teruggegeven. In overleg met justitie werd het meisje doorverwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - verkeerscontroles West-Veluwe Vallei

Publicatiedatum: 19-05-2005

In het politiedistrict West-Veluwe Vallei zijn woensdag door het verkeershandhavingsteam van de politie twee snelheidscontroles gehouden. Een overzicht:

- Op de Rijksweg in Ede werden 60 snelheidsovertreders geflitst. Dat gebeurde bij een controle tussen 08.00 en 13.40 uur. In dat tijdsbestek werd van ruim 3600 passanten de snelheid gemeten. Hoogst gemeten snelheid was 109 km/u waar maximaal 80 is toegestaan.
- Bij een controle op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom werden tussen 07.50 en 13.30 uur 120 hardrijders betrapt. Het aantal passanten bedroeg 3780 en de hoogst gemeten snelheid was 108 km/u. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---