Eemland zuid, 10.45 uur

Utrecht 19-05-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Hersenschudding na valpartij

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag kwam een vrouw ten val met haar fiets.

Omstreeks 12.45 uur fietste een 61-jarige vrouw uit Amersfoort over het fietspad aan de Rondweg Noord. Plotseling kwam een jongen van 11-jaar uit Amersfoort het fietspad oprennen. Hierdoor moest de vrouw uitwijken en viel. Ze werd met een hersenschudding vervoerd naar het ziekenhuis.

Valse ID

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werden twee mannen aangehouden omdat ze met een vals identiteitsbewijs op zak liepen.

Omstreeks 14.30 uur wilde de mannen, in de leeftijd van 36 en 50 jaar afkomstig uit Amersfoort en Baarn, een telefoon kopen en met een vals identiteitsbewijs. De politie werd gewaarschuwd en de mannen werden aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aangehouden na tonen mes

AMERSFOORT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden nadat hij mogelijk met een mes had gezwaaid op de Noordewierweg.

Omstreeks 15.40 uur kreeg de politie de melding dat een 28-jarige man uit Maarssen ruzie had gemaakt met bouwvakkers en hierbij een mes had getoond. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan en hij werd aangehouden. Bij hem werd geen mes meer aangetroffen. De bouwvakkers deden geen aangifte.

Roodlichtcontrole

LEUSDEN- Op woensdagmiddag werd van 13.30 uur tot 15.00 uur een roodlichtcontrole gehouden op de Lockhorsterweg. In totaal kregen 22 personen een bekeuring omdat ze door het rode verkeerslicht reden.

Val van motor

HOOGLAND- Op woensdagochtend raakte een motorrijder gewond na een valpartij. Omstreeks 18.30 uur reed een 25-jarige motorrijder over de Bunschoterstraat. Hij kreeg hier bij een rotonde geen voorrang van een automobilist (geg.onb.). De motorrijder uit Hoogland kwam ten val en brak zijn pink en middenvoetsbeentje.

Bromfiets controle

AMERSFOORT- Op dinsdagmiddag werd van 13.30 uur tot 21.00 uur een bromfietscontrole gehouden op de Ringweg Kruiskamp en de Troostwijkstraat.

In totaal werden 76 brom/snorfietsen gecontroleerd. In totaal werden 71 bekeuringen uitgeschreven voor het hebben van een te groot motorvermogen, onverzekerd rijden, te veel geluid produceren en het dragen van geen helm. Twee personen werden aangehouden omdat ze op een gestolen bromfiets reden.

Vrachtwagens botsen
AMERSFOORT- Op de Rijksweg A1 vond op woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee vrachtwagens. Omstreeks 16.30 uur botsten twee vrachtwagens op elkaar op de Rijksweg A1. Een vrachtwagenchauffeur kwam vast te zitten in zijn vrachtwagen en de brandweer moest hem uit zijn benarde positie bevrijden. De man (geg.onb.) werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.