federaal akkoord 2005-2010 onderschrijven - zon iet volgen er acties.
Mime-Version: 1.0

Time : 10:53:14 AM
Date : Thursday, May 19, 2005
Sender Name: SETCa-BBTK

Gezondheidszorg: BBTK wil vandaag zien of werkgevers federaal akkoord 2005-2010 onderschrijven - zoniet volgen er acties.

Het Paritair Comité van de Gezondheidszorg (PC 305) komt vandaag, donderdag 19 mei, om 14 u. bijeen op de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.

Dit is een vergadering van kapitaal belang voor de bevestiging van het akkoord dat na lange en moeizame onderhandelingen op 26 april 2005 werd gesloten tussen minister R. Demotte, de
werkgeversfederaties en de vakorganisaties. Ter herinnering: de federatie van de commerciële instellingen van de sector, Becoprivé, heeft tot op vandaag geweigerd om dit akkoord te ondertekenen. Naar aanleiding van deze « njet » heeft de BBTK in gemeenschappelijk vakbondsfront besloten om een stakingsaanzegging in te dienen in de instellingen die bij Becoprivé zijn aangesloten.

De vergadering van vandaag, 19 mei, is cruciaal want hieruit zal blijken of Becoprivé haar negatieve standpunt bevestigt dan wel uiteindelijk heeft besloten om het akkoord te onderschrijven.

Indien de weigering wordt aangehouden, zal de BBTK samen met het gemeenschappelijk vakbondsfront een actieplan afspreken. Het eerste initiatief zal bestaan uit een stakingsdag op 26 mei e.k. in enkele geselecteerde instellingen van Becoprivé.

Het is immers onaanvaardbaar dat een federatie niet alleen de werknemers van haar eigen instellingen, maar ook de werknemers van de andere federaties belet om de overeengekomen akkoorden te genieten, aangezien de overeenkomsten in het Paritair Comité unaniem moeten worden ondertekend.

Eens te meer zou deze federatie van commerciële instellingen zo de resultaten van het sociaal overleg in de sector tenietdoen.