Gemeente Haaksbergen

Gemeenteraad besloot

Over de voorgestelde aankoop van ruim 25.600 vierkante meter grond in Sint Isidorushoeve werd uitgebreid gediscussieerd. Uiteindelijk besloot de raad om niet akkoord te gaan met het voorstel. De gemeente komt nu mogelijk opnieuw om de onderhandelingstafel met de betrokken grondeigenaar omdat hij inmiddels zijn grond ook in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten aan de gemeente heeft aangeboden.

Om de herinrichting van de locatie De Bron aan de Hibbertstraat planologisch mogelijk te maken, komt er een versnelde procedure. Dit betekent dat de Woningstichting Lucht & Licht dan verder kan met de plannen. Op de plek van het vroegere zalencentrum De Bron komt een gebouw van drie bouwlagen met een kantoor en woonwinkel van de woningstichting zelf, een grand café, en nieuw kantoor van de Rabobank en vijftien wooneenheden voor somatische jongeren.

De gemeenteraad ging eveneens akkoord met de voorgestelde aanpassing van de Algemene Plaatselijke Verordening. Die aanpassing was nodig in verband met de nieuwe beleidsregels van het hondenpoepbeleid. Daarmee kunnen de nieuwe regels ook beter worden gehandhaafd. Inmiddels is in de wijk De Els/Bomenbuurt begonnen met een proef om de overlast van hondenpoep tegen te gaan.