Heuvelrug 10.45 uur

Utrecht 19-05-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontrole

LEERSUM/DOORN/WIJK BIJ DUURSTEDE - Op woensdagmiddag werd een bromfietscontrole gehouden op de Maarsbergseweg, de Langbroekerweg en de Hordenweg. Hier werden in totaal 24 bromfietsen gecontroleerd en werden in totaal 21 bekeuringen uitgeschreven voor hebben van een te groot motorvermogen, onverzekerd rijden, te veel geluid produceren en het dragen van geen helm.

Van 14.30 tot 15.45 uur werd op de Haarweg een gordelcontrole gehouden en 12 bestuurders kregen hiervoor een bekeuring. Van 16.00 uur tot 18.15 uur werd op deze Haarweg ook gecontroleerd op sluipverkeer. 37 Bestuurders werden bekeurd.

Met straatmeubilair aan de haal

VEENENDAAL- Op donderdagochtend werd een man aangehouden omdat hij met straatnaambordjes rondreed. Omstreeks 01.30 uur zagen agenten een 17-jarige jongen uit Veenendaal fietsen over de Componistensingel. Achterop zijn fiets had hij twee plaatsnaambordjes zitten met de straatnaam Goudvink en Ruisseveen. De jongen werd aangesproken en had geen idee hoe de naambordjes achterop zijn fiets waren gekomen. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Aanrijding

COTHEN- Op woensdagochtend raakten er een ernstig verkeersongeval plaats waarbij een persoon gewond raakte. Omstreeks 09.55 uur reed een 56-jarige automobilist uit Amersfoort van een parkeerplaats aan de V. Linden van Sandenburgweg (n229) op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een taxi bestuurd door een 37-jarige man uit Wijk bij Duurstede. Na deze aanrijding botste deze taxi tegen een auto uit tegenovergestelde richting. Hiervan was de bestuurder een 43-jarige vrouw uit Wijk bij Duurstede. De taxichchauffeur kwam vast te zitten in zijn auto en de brandweer moest hem uit zijn benarde positie halen. Hij werd met rugklachten vervoerd naar het ziekenhuis. De twee andere personen raakte niet gewond. Flexteam pakt bijna 250 geweldszaken op in 2004

HEUVELRUG- Het flexteam cluster oost van de Politie Utrecht heeft ook vorig jaar een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de opsporing en oplossing van geweldszaken in het oostelijk deel van de politieregio.

In totaal pakten rechercheurs van het flexteam vorig jaar 243 zaken op en zijn 260 verdachten door het team gehoord.

Het flexteam behandelde het afgelopen jaar zaken in de districten Eemland zuid, Binnensticht, Heuvelrug en Eemland noord.

Een van de doelstellingen van het flexteam is de repressieve afhandeling van geweldsdelicten in de districten van het cluster oost (de vier genoemde districten). Een tweede doelstelling is toezicht en inzet bij incidenten waarbij de openbare orde onder druk staat of kan komen te staan.

Het flexteam gaat volop mee in de ontwikkeling in de aanpak van veelplegers. Plannen en projecten die worden ontwikkeld ter verbetering van de aanpak van deze groep worden geïmplementeerd in de werkwijze van het flexteam.

Het flexteam cluster oost bestaat uit dertien rechercheurs, die geleverd worden vanuit de politiedistricten Eemland zuid, Eemland noord, Binnensticht en Heuvelrug.
Sinds vorig jaar vindt een samenwerking plaats met werkstudenten van de betreffende districten. De werkstudenten hebben onder meer als leerdoel de totale afhandeling van een geweldszaak. Omdat het aantal werkstudenten ook de komende tijd nog groeit, is de samenwerking intensief.