Ingezonden persbericht

Pronkt kluwer met andermans veren

DIRECTEUR JOS WIJNANDS VAN MILOS DOETINCHEM FURIEUS



DOETINCHEM, 20050519 -- In een landelijk ochtendblad stond woensdag jl. een groot redactioneel artikel over de nieuwe koers van Uitgeverij Kluwer. Patrick Morly, de directeur van deze Nederlandse tak van het Wolters Kluwerconcern, vertelt daarin over de aanstaande introductie van Navigator. Het nieuwe zoekwonder dat Kluwer weer moet laten groeien. Bij Milos in Doetinchem is men stomverbaasd over zoveel overeenkomsten met het door hen ontwikkelde zoekprogramma.


Doetinchem, 18 mei 2005-05-18


Directeur Jos Wijnands van Milos te Doetinchem denkt er zo het zijne van: "Dat verhaal over een nieuw softwareprogramma is natuurlijk je reinste kul. Het is een noodsprong van een uitgever die de verkoop van zijn gedrukte naslagwerken zienderogen ziet slinken"

Milos ManageMind snel en voordelig
Jos Wijnands ogen fonkelen strijdlustig achter zijn moderne montuurloze bril. Hij ergert zich er regelmatig aan dat grote concerns nieuws brengen dat helemaal geen nieuws is. "Wat Kluwer nu met veel tamtam in de krant zet hebben wij allang op de plank liggen. Het heet ManageMind zoeken, onderdeel van ManageMind Suit en is reeds bij een aantal klanten succesvol in gebruik" Volgens Wijnands is zijn zoekmachine ook in staat om alle zoekopdrachten uit te voeren in het eigen bedrijfsnetwerk, intranet en/of internet.
"Kluwer koppelt aan dit een abonnement voor toegang tot de Kluwer-database. Met onze zoekmachine kun je documenten ook gewoon opzoeken en inzien. Dat gaat supersnel en heel eenvoudig. Met ons programma heb je, zeg maar, een soort Google maar dan voor je eigen netwerk. Bovendien is het voordelig en toepasbaar bij zowel het eenmansbedrijf als bij de multinational. En omdat wij geen uitgever zijn hoeven wij het programma dus niet te verkopen in combinatie met een abonnement dat toegang geeft tot een database."

Leentjebuur of stom toeval
De software-engeneers van Milos ontwikkelden dit programma in eigen beheer en zorgden voor een modulaire opbouw. Wijnands: "Zo kun je stap voor stap de module uitbreiden tot een niveau dat de gebruiker of organisatie optimaal vindt. Ook het zoeken in de financiële administratie behoort tot een van de vele mogelijkheden van "ManageMind Zoek." Het zou Jos Wijnands niet verbazen als er is meegekeken bij onze engeneers. "Je gaat er per definitie niet van uit dat een dergelijk grote uitgever leentjebuur speelt bij een veel kleinere speler in de markt. Maar als ik dit lees heb ik er wel zo mijn gedachten over" De Milos directeur wil nog wel even kwijt dat klein, niet wil zeggen dat Milos geen partij van betekenis zou zijn. Met ManageMind, het softwareprogramma dat documentenstromen beheersbaar maakt, heeft Milos zich inmiddels al ruimschoots bewezen in de markt.




Ingezonden persbericht