Lekstroom, 11.05 uur

Utrecht 19-05-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Auto vernield

IJSSELSTEIN Woensdagavond 18 mei omstreeks 23.35 uur kreeg de politie een melding dat een auto op het Omroepplein vernield zou zijn. De agenten zagen dat een steen door een autoruit was gegooid. Getuigen verklaarden dat dit door een groepje jeugd was gedaan terwijl er nog mensen in de auto zaten. In de omgeving werden de verdachten niet meer aangetroffen. Toen de agenten hun weg weer vervolgden, hoorden zij ter hoogte van een bushalte aan de Televisiebaan, een harde klap tegen de surveillance-auto. In de omgeving troffen zij een jongen (gegevens onbekend) aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij kon zich niet legitimeren, is aangehouden en voor verhoor ingesloten. De politie doet nader onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Lekstroom (0900-8844).

Tramhalte vernield

IJSSELSTEIN Woensdagmiddag omstreeks 17.05 uur kreeg de politie de melding dat een ruit van een tramhalte aan de Clinckhoeff was vernield. Het groepje jongens dat hiervoor verantwoordelijk zou zijn, zou zich volgens getuigen nog op het perron bevinden. De politie trof het groepje jongens aan. Een 14-jarige jongen uit IJsselstein bekende een steen te hebben gegooid, maar het was niet zijn bedoeling om de ruit te vernielen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Baldadigheid

IJSSELSTEIN Woensdagmorgen om 08.40 hield een omstander een 13-jarige jongen uit Nieuwegein aan die zojuist een buitenspiegel van een auto vernield had. De politie constateerde dat de auto ernstig vernield was, maar dat dit vermoedelijk niet allemaal door de jongen gedaan was. Daarom heeft hij alleen voor baldadigheid een bekeuring gekregen.

Brand in woning

HOUTEN Woensdagavond om 23.05 uur ontstond brand in een woning aan het Hoefbladhof. De politie zette de straat af en controleerde of er geen gevaar was voor omwonenden. Omdat de oorzaak van de brand nog niet duidelijk is, stelt de technische recherche een onderzoek in.

Verkeerscontrole

NIEUWEGEIN Woensdagmiddag 18 mei tot 17.30 uur hield de politie een verkeerscontrole op de parkeerplaats aan de Hildo Kropstraat. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij geen autogordel droegen, bleek één auto niet APK gekeurd, had een bromfietsbestuurder geen certificaat en overschreden vier bromfietsen de maximaal toegestane constructiesnelheid.