VODAFONE
http://www.vodafone.nl

Vodafone World of Difference winnaars bekendgemaakt - met foto

Vier gedreven mensen maken een verschil en helpen de wereld veranderen

Maastricht, 19 mei 2005 - De Vodafone Netherlands Foundation maakt vandaag de vier winnaars van World of Difference 2005 bekend. Het World of Difference programma geeft vier gepassioneerde Nederlanders de kans om een jaar lang te werken voor hun favoriete goede doel.

De winnaars zijn:
Frederique Kallen, 32, uit Noorbeek.
Kindertraining en activiteiten centrum, Ayacucho, Peru Frederique Kallen gaat voor Stichting Mama Alice trainings- en activiteitencentra voor werkende kinderen opzetten in Ayacucho, Peru. In deze opvangcentra kunnen werkende straatkinderen tot 18 jaar bijvoorbeeld terecht voor huiswerkbegeleiding. Tevens krijgt een groep kinderen de mogelijkheid een vakopleiding te volgen waardoor hun kansen op de lokale arbeidsmarkt aanzienlijk zullen worden vergroot. Door het bieden van een veilige plek hebben de kinderen een alternatief voor de straat met gevaren van prostitutie, criminaliteit en verslaving.

Heidi Jalloh-Vos, 35, uit Dordrecht
Tropenarts voor Medical Research Centre, Bo, Sierra Leone Heidi Jalloh-Vos gaat via Stichting Cordaid als tropenarts werken voor het Medical Research Centre (MRC) in Bo, Sierra Leone. Ze zal zich daar bezighouden met het verlenen van primary health care. Dat betekent behandeling en preventie van bijvoorbeeld malaria, Lassa koorts, tyfus en luchtweg infecties, ziektes die vooral zwangere vrouwen en kinderen treffen. Daarnaast zal ze zich bezig houden met training van de staf en verdere uitbreiding van het werk van het MRC.

Dorien Beurskens, 38, uit Apeldoorn
'Skill Centre' kansarme jongeren, Beira, Mozambique Dorien Beurskens, 38, uit Apeldoorn gaat in Mozambique een 'skill centre' opzetten voor kansarme jongeren. De afgelopen jaren heeft zij succesvol eenzelfde 'skill centre' voor kansarme jongeren opgezet in Zimbabwe vanuit Stichting Young Africa. Het skill centre in Zimbabwe biedt inmiddels vakopleidingen, kinderopvang, een bibliotheek en micro-kredietfaciliteiten voor zo'n 2000 kansarme jongeren per dag.

Hayde Zarkeshan, 27, uit Den Haag
Nederlandse scholieren in actie voor scholen in Zuid Afrika en Afghanistan
Hayde Zarkeshan gaat Nederlandse scholen in contact brengen met scholen in Zuid-Afrika en Afghanistan voor Stichting KidsRights. Nederlandse schoolkinderen leren zo meer over kinderen in ontwikkelingslanden en worden bewust van het feit dat de kansen die zij hebben niet overal in de wereld vanzelfsprekend zijn. Met die kennis zijn scholieren hier extra gemotiveerd om op creatieve manieren actie te voeren voor schoolspullen of zelfs nieuwe schoolgebouwen in Zuid-Afrika of Afghanistan, die Hayde mee zal helpen bouwen.

Vodafone ontving een indrukwekkend aantal inschrijvingen, 425 in totaal, van enthousiaste mensen die op hun eigen manier een wereld van verschil willen maken. De inschrijvingen zijn gejureerd door een onafhankelijke jury bestaande uit drie vertegenwoordigers van bekende Nederlandse charitatieve organisaties en twee leden van de Vodafone Netherlands Foundation. Paul Smits, voorzitter van de Vodafone Netherlands Foundation: 'De kwaliteit van de inzendingen was heel hoog en de jurering was zwaar. We zijn dan ook trots op de vier waardige winnaars die een kans krijgen om hun droom waar te maken: Frederique Kallen, Heidi Jalloh-Vos, Dorien Beurskens en Hayde Zarkeshan'. Zij ontvangen allemaal een modaal jaarsalaris plus onkostenvergoeding voor bijvoorbeeld reiskosten. De winnaars van World of Difference 2005 beginnen in November 2005.

/ / / / / / / / / / / / / / / / /

Vodafone Libertel N.V.

Vodafone is een van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, het grootste telecommunicatiebedrijf voor mobiele telefonie ter wereld met proportioneel meer dan 151 miljoen klanten in vijf continenten. De Vodafone Group heeft deelnemingen in het aandelenkapitaal van mobiele operators in 26 landen. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsverband met netwerken in 14 landen.

Vodafone Netherlands Foundation

De stichting Vodafone Netherlands Foundation is in 2002 opgericht om op een onafhankelijke manier invulling te geven aan sociaal-maatschappelijke sponsoring. De Vodafone Netherlands Foundation kijkt in haar projecten naar innovatief gebruik van mobiele technologie en natuur en milieu. Ze heeft voorkeur voor kleinere organisaties waardoor haar bijdrage een significante stap voorwaarts kan betekenen en focust op kinderen en jeugd. Huidige partners van de Foundation zijn Stichting Sam, Stichting Veldwerk Nederland, Stichting De Opkikker, IVN, Service Médical en Stichting Victory for Life.