Politie Zuid-Holland-Zuid

19/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

19-05-2005 - Persberichten District II

REGIONALE FIETSENKIJKMIDDAG
REGIO - Op woensdag 1 juni aanstaande houdt de Politie Zuid-Holland-Zuid een fietsenkijkmiddag. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur zijn de fietsen te bezichtigen aan de Bamendaweg 59 in Dordrecht. Dit is vlakbij het regiopolitiebureau aan de Vissersdijk-Beneden. De fietsen in de loods zijn door de politie onbeheerd aangetroffen in de regio. Het gaat niet om in beslaggenomen fietsen. Bezoekers moeten wel hun aangifte/bewijs van eigendom meenemen. Pas dan wordt de fiets weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

INBRAAK SCHOOL
OTTOLAND- In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei 2005 is ingebroken in een school aan de B. Nadat aan de achterzijde van de school een raam werd geforceerd, kon men binnenkomen. Binnen is een aantal binnendeuren opengebroken en werd een aantal kantoren doorzocht. Ook probeerde men een kast open te breken waarin de examens 2005 lagen. Dit is niet gelukt. Men is zonder buit vertrokken. De Technische Recherche stelt een sporenonderzoek in.

INBRAAK BEDRIJVEN
GORINCHEM- In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 mei 2005 zijn bij een winkel aan het Dr. H. B. Wiardi Beckmanplein 29 flessen drank gestolen. Nadat een gat in de etalageruit was gemaakt, werden de flessen uit de etalage gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. In dezelfde nacht werd op dezelfde wijze een poging ondernomen om spullen uit een etalage van een winkel aan de Appeldijk te stelen. Doordat er achter de etalageruit een extra ruit was geplaatst, lukte dit niet.

GEVALLEN
GORINCHEM- Een 48 jarige vrouw uit Gorinchem is gevallen met haar snorfiets. Ze viel op haar schouder en liep vermoedelijk een ontwrichte schouder op. Ze is per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis. De vrouw reed op woensdagmorgen 18 mei 2005 omstreeks 09.00 uur over de rotonde van het Stadhuisplein. Ze reed met de wielen tegen een stoeprand en kwam ten val.

WAAR WAS DE AANRIJDING?
LEERDAM Een 38-jarige man uit Vuren is op 19 mei op de Parallelweg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man sprak agenten op de Westwal aan met het verhaal dat hij kort daarvoor met zijn auto een tegen een vluchtheuvel was aangereden. De man was dronken en wist niet meer waar hij zijn auto had gelaten had en waar de aanrijding had plaatsgevonden. Na een korte zoektocht werd zijn auto, met schade aan de voor- en achterkant, gevonden op de Parallelweg. De man bleef volhouden dat hij zelf gereden had, waarop hij wegens rijden onder invloed werd aangehouden. Hij weigerde een blaasproef, waarop zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie is ondertussen nog steeds op zoek naar de locatie van de aanrijding.

SNELHEIDSDUIVEL
SLIEDRECHT Een 23-jarige automobilist uit Rotterdam is op 19 mei op de autosnelweg A15 ter hoogte van Alblasserdam aangehouden. Hij passeerde ter hoogte van Sliedrecht en onopvallende politieauto met een snelheid van minimaal 144 km per uur waar op dat moment maximaal 70 km per uur was toegestaan. Zijn rijbewijs ingevorderd.

MANNEN AANGEHOUDEN
GORINCHEM Drie mannen van 29, 29 en 33 jaar, allen uit Amsterdam, zijn op 19 mei op de Banneweg aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een inbraak. In een winkel aan de Arkelstraat werd kort daarvoor een ruit ingegooid en werden negen autoradios, drie navigatiesystemen en vier DVD-systemen weggenomen. In de nabije omgeving van de winkel nog een mobiele telefoon en een carkit aangetroffen. Op grond van getuige-informatie werden de drie aangehouden. In hun auto werden inbrekersgereedschappen aangetroffen. De Tactische Recherche en Technische recherche doen onderzoek. De drie zijn voor verhoor ingesloten.