PSYCHONAUT RECORDS
http://www.gathering.nl

30 Nationaliteiten op bezoek bij The Gathering

19 mei 2005 Persbericht Psychonaut Records

NIJMEGEN, 19 maart: as maandag neemt rockband the Gathering in poptempel Paradiso te Amsterdam, 2 concerten op voor een live dvd. Dat een Nederlandse band zo immens populair is dat fans van over heel de wereld naar Nederland komen om maar aanwezig te kunnen zijn bij de registratie is ongekend!

Argentinië, Australië, België, Bolivia, Brazilië, Canada, Chili, China, Denemarken, Duitsland, Ecuador, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Israël, Italië, Mexico, Nederland, Oostenrijk, Peru, Portugal, Rusland, Spanje, Turkije, USA, Venezuela, Zweden, Zwitserland. Uit 30 verschillende landen hebben fans zich via het fanforum op de band homepage, aangemeld om de internationale fanmeeting bij te wonen die s middag, voorafgaand aan de shows, plaats vindt in de bovenzaal van Paradiso. Bijzonder, te meer omdat het de enige twee concerten zijn die de band in 2005 geeft. Beider concerten worden opgenomen voor dvd en zijn al helemaal uitverkocht. Enkel op de zwarte markt zijn nog enkele laatste kaarten in omloop.

A Sound Relief, A Noise Severe...
Verdeelt over twee live dvds brengt the Gathering een overzicht uit van haar inmiddels imposante oeuvre. Samen vormen de dvds uiteindelijk één complete set. De eerste dvd getiteld: A Sound Relief belicht de meer breekbare kant van the Gathering en staat gepland om najaar 2005 uit te komen. De eerste dvd bevat naast het in Paradiso opgenomen concert, een bonus dvd met vele extras waaronder een tourfilm die opgenomen is tijdens de wereldtournee in 2004. De veelbelovende Nederlandse animatiekunstenaar Michel de Klein heeft speciaal voor het concert in Paradiso animatiefilms ontworpen die de muziek visueel ondersteunen en zullen uiteindelijk ook op de bonus dvd terecht komen.

Na de opnamen in Paradiso gaat de band de studio in om met de bekende producer Attie Bauw haar 8ste studio op te nemen. Het nieuwe album wordt verwacht rond januari 2006. De tweede live dvd zal in de eerste helft van 2006 in het buitenland worden opgenomen tijdens de promotietournee voor het aankomende nieuwe album. Deze tweede live dvd gaat: A Noise Severe heten en zal de ruigere muzikale kant van the Gathering vast leggen. Naast een live concert zal ook deze uitgave door een bonus dvd worden vergezeld met daarop vele extras zoals een muziekdocumentaire die de Nederlandse filmmaker Danyael Sugawara gedurende 2005 draait.

Muziekdocumentaire
Het opnemen van een plaat is voor de doorsnee mens abracadabra. Als regisseur gaat Sugawara op zoek gaan naar de menselijkheid achter het proces van het realiseren van een album. The Gathering is de groep die hij volgt bij dit proces. Vijf verschillende personages (de bandleden) komen samen tot een geheel (het album) met behulp van de mensen achter de schermen, zoals de manager en de producent. Het hele proces draait om het maken van het album met alle leuke en minder leuke dingen die hier bij komen kijken, waardoor het album bijna een personage op zichzelf wordt. Een onzichtbare Mount Everest die de bandleden moeten beklimmen en overwinnen...

Einde Persbericht