Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Onderwerp: Jongerencommunity start actie "Phones 4 Africa" Datum: donderdag 19 mei 2005

De jongerenwebsite Xonay.com is gestart met de "Xonay.com Phones 4 Africa actie". Het doel van deze actie is zo veel mogelijk tweedehands mobiele telefoons in te zamelen. Deze telefoons zullen opgestuurd worden naar Zuid-Afrika, waar een schrijnend tekort aan mobiele telefoons is.

Vooral de hulpverleningscentra in de arme delen van Zuid-Afrika kunnen bijna niet zonder mobiele telefoons. Deze zijn echter onbetaalbaar voor ze. Ook zullen een aantal telefoons hulpverleningscentra doorgestuurd worden naar families en gezinnen in de arme wijken. Mobiele telefoons verhogen daar de kans op werk en het aanzien. Bovendien is de bereikbaarheid zeer belangrijk in gebieden waar geen andere mogelijkheden tot telecommunicatie zijn.

Initiatief
Het initiatief komt van een van de leden van Xonay.com, die een geruime tijd in Zuid-Afrika heeft doorgebracht. Zij heeft daar ondervonden hoe zwaar de mensen daar toe zijn aan bereikbaarheid. Het gebrek hieraan maakt het bijna onmogelijk voor de hulpverleningscentra om hun werk goed uit te voeren. Mobiele telefoons zijn de ideale en enige oplossing voor dit probleem. Xonay.com oprichter Michael Teeuw vond het een uitstekend initiatief en heeft besloten hier door middel van de populaire website aan mee te werken.

Wat wordt er gevraagd?
Mensen die mee willen doen aan de actie worden enkel gevraagd hun oude telefoons op te sturen naar Xonay. Er worden maar twee eisen aan de telefoons gesteld. Ze moeten uiteraard wel werken en de lader van de telefoon moet inbegrepen zijn. Er hoeft geen simkaart in te zitten. De distributie naar Zuid-Afrika zal later worden verzorgd. Elke inzender maakt overigens ook nog kans op een schitterende prijs. Voor meer informatie over de inzamelingsactie en het adres om de telefoon heen te sturen, surf naar: http://phones4africa.xonay.com

E I N D E P E R S B E R I C H T