Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 19 mei

Alkmaar 19-05-2005 - 14.00 uur

Regionale College vergadert in Hoorn

Alkmaar, donderdag 19 mei 2005.

Het Regionale College vergadert op vrijdag 20 mei 2005, aanvang 09.00 uur, in het gemeentehuis te Hoorn, Nieuwe Steen 1. In het college hebben de korpsbeheerder, de hoofdofficier van justitie, de (30) burgemeesters én de korpschef van de politie Noord-Holland Noord zitting.

Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:
* Missie/visie politie Noord-Holland Noord
* Politiekeurmerk Veilig Wonen

* Voorstel Structuur Integrale Veiligheid
* Beslisnotities thematische werkgroepen en
* Jaarstukken 2004.

De vergadering is openbaar.

Verkeerscontroles

Heerhugowaard, woensdag 18 mei 2005.

Donderdag werd op verschillende wegen in Heerhugowaard een verkeerscontrole gehouden. Tijdens deze controles werden 14 bestuurders bekeurd voor de overschrijding van de maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 72 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Daarnaast werden vier bromfietser bekeurd omdat de constructiesnelheid van hun bromfiets te hoog was. Tot slot werden nog drie bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen.

Alkmaar, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagmiddag werd een verkeerscontrole gehouden op de Noorderkade waarbij tien autobestuurders werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Eén bestuurder overschreed de maximumsnelheid en één bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Grootebroek, woensdag 18 mei 2005

Op de Stede Broecweg in Grootebroek en de Markerwaardweg in Venhuizen werden snelheidscontroles gehouden. Op beide weggedeelten geldt een snelheidslimiet van 50 km/u. In totaal werden 6 bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u (Stede Broecweg).

Den Helder, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagavond werd een snelheidscontrole gehouden op de Kanaalweg. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Van de 32 gecontroleerde autos reden er drie te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u. Eén bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Moeder en dochter gewond bij aanrijding

Alkmaar, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagmiddag raakte een 49-jarige vrouw uit Limmen en haar 13-jarige dochter gewond bij een éénzijdig ongeval op de Laanenderweg. De vrouw reed met haar auto over genoemde weg. Haar dochter zat naast haar. Door tot nu toe onbekende oorzaak verloor de vrouw de macht over het stuur, raakte van de weg en botste tegen een boom. Zowel moeder als dochter raakten gewond en zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar zij zijn opgenomen.

Gereedschap gestolen

Heiloo, woensdag 18 mei 2005.

Woensdag deed een aannemer van een in aanbouw zijnde woning aan de Rechte Hondsbosschelaan aangifte van diefstal van een hoeveelheid gereedschap. Deze diefstal moet hebben plaatsgevonden in het afgelopen weekend. De aannemer mist verschillende soorten elektrisch gereedschap. Men kwam in het in het pand door het vernielen van een raam. Ook in een andere in aanbouw zijnde woning in dezelfde straat werd ingebroken. Mogelijk werden beide inbraken gepleegd door dezelfde dader(s).

Man aangehouden na vernieling winkelruit

Alkmaar, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagavond is een tot nu toe onbekende man aangehouden op de Platte Stenenbrug. Kort daarvoor werden surveillerende agenten aangesproken door voorbijgangers die hadden gezien dat de man en winkelruit van een winkel aan de Langstraat had ingetrapt. Aan de hand van het door deze getuigen opgegeven signalement werd de verdachte aangetroffen op de Platte Stenenbrug. De man verkeerde onder invloed van drugs en/of alcohol. Hij had geen legitimatiebewijs bij zich waardoor zijn identiteit niet kon worden vastgesteld. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Radardetector in beslag genomen.

Warmenhuizen, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagmiddag zagen surveillerende agenten een 43-jarige man uit Schoorl met zijn auto rijden over de Kanaalweg. Zij zagen dat de bestuurder vanuit zijn auto telefoneerde zonder daarbij gebruik te maken van een handsfree set. Even verderop werd de bestuurder staande gehouden en gecontroleerd. Hierbij werd een radardetector in de auto aangetroffen. Deze is in beslag genomen en de bestuurder werd bekeurd.

Diefstal auto

Alkmaar, woensdag 18 mei 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een personenauto gestolen vanaf de Schelphoek. Het gaat om een auto van het merk Lancia, type Kappa. De auto is zwart van kleur en voorzien van het kenteken SB-PR-28.

Man aangehouden na mishandeling

Alkmaar, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagavond is een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden in een winkel aan het Geert Groteplein. De man had kort voor zijn aanhouding een medewerker van de winkel mishandeld door hem in het gezicht te slaan. Vervolgens pleegde hij een aantal vernielingen in de winkel en bedreigde hij meerdere personeelsleden in de winkel. Winkelpersoneel had gezien dat de man een fles wijn in zijn jaszak had gedaan die hij bij de kassa niet afrekende. Toen hij hierover werd aangesproken ging de man door het lint. De man verkeerde onder invloed van alcohol en is overgebracht naar het politiebureau.

Dronken autobestuurder betrokken bij aanrijding

Den Helder, woensdag 18 mei 2005.

Woensdagavond vond een aanrijding plaats op de kruising van de Texelstroomlaan met de Dollardlaan. Een 62-jarige bestuurster van een personenauto uit Den Helder verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een 49-jarige stadsgenoot die met zijn auto over genoemde kruising reed. Bij deze aanrijding raakte de vrouw licht gewond. Het is gebruikelijk dat de bij een aanrijding betrokken bestuurders een blaastest ondergaan om vast te tellen of er sprake is van alcoholgebruik. Tijdens deze test bleek dat de 49-jarige man een flinke hoeveelheid alcohol had gedronken. Hij blies namelijk 900 ug/l. Dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien dit hoge alcoholpercentage is het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd.

Man gewond bij aanrijding

Hoorn, donderdag 19 mei 2005.

Donderdagmorgen raakte een 44-jarige man uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de kruising van de Liornestraat met de Zwaagmergouw en de Provincialeweg. De man reed met zijn auto over de Liornestraat en verleende op de kruising geen voorrang aan een personenauto die over de Provincialeweg reed en werd bestuurd door een 22-jarige man uit Hoorn. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de veroorzaker van de aanrijding gewond aan zijn hoofd. Hij is over gebracht naar het Hoornse ziekenhuis. Op het moment van de aanrijding stonden de verkeerslichting op de kruising op knipperen.

Man aangehouden in gestolen auto.

Schagen, donderdag 19 mei 2005.

In de nacht van woensdag op donderdag werd een 34-jarige man uit Schagen aangehouden op de Albert Neuhuysstraat. Surveillerende agenten zagen de man kort daarvoor met een auto rijden over de Beethovensingel. Omdat de verlichting van de auto niet goed werkte gaven zij de man een stopteken. Deze negeerde hij waarna hij met hoge snelheid wegreed. In de G. Breitnerstraat reed de bestuurder zichzelf klem waarna hij uit de auto stapte en weg rende. Hij werd aangetroffen in een tuin van een woning aan de Albert Neuhuysstraat. Uity onderzoek bleek dat de auto vermoedelijk in dezelfde nacht is gestolen in Haarlem. Daarnaast bleek dat de bestuurder niet in het bezit was van een geldig rijbewijs en alcohol had gedronken. Hij blies 385 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane marge van 220 ug/l. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Motorrijder gewond na aanrijding

Sint Maartensvlotbrug, donderdag 19 mei 2005.

Donderdagmorgen omstreeks 06.55 uur raakte een 22-jarige motorrijder uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Rijksweg N9 tussen de Sint Maartensweg en de Pettemerweg. Der motorrijder reed over de N9 komende uit de richting Den Helder. Op een gegeven moment haalde hij een voor hem rijdende auto in waarbij hij een auto, die uit tegenovergestelde richting naderde en werd bestuurd door een 47-jarige man uit Schoorl, over het hoofd zag. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de motorrijder ernstig gewond aan zijn been en liep hij nog andere kwetsuren op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen. Beide bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten ernstig beschadigd. Gedurende enige tijd (ruim een uur) is de rijbaan van de N9 afgesloten geweest. Het verkeer werd omgeleid via een naast de Rijksweg N9 gelegen ventweg.