Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


19 mei 2005


Zelhem - Politie zoekt getuigen


In de nacht van zaterdag 14 mei op zondag 14 mei werd bij een benzinestation aan de Kruisbergseweg een complete pomp omver gereden. Bij de pomp werden een achterruit, een spoiler en onderdelen van een rode auto aangetroffen. De politie is direct een buurtonderzoek gestart, maar dit heeft niets opgeleverd. In verband met het verdere onderzoek is de politie op zoek naar de bestuurder en/of getuigen. Zij kunnen bellen naar 0900 8844.


Winterswijk - Aangehouden na doorrijden


Agenten hebben woensdagavond een 18 jarige Winterswijker aangehouden. De jongeman had rond 20.40 uur op de Jaspersweg een aanrijding veroorzaakt en was vervolgens doorgereden. Hij haalde een busje met daarachter gekoppeld een caravan in en stuurde te vroeg weer naar rechts. Hierbij botste hij tegen het busje, waardoor schade ontstond. De jongeman werd thuis aangetroffen en aangehouden. De politie maakt proces verbaal op.


Varsseveld- Gewond na aanrijding


Een 38 jarige automobilist uit Gaanderen is dinsdagavond gewond geraakt na een aanrijding. Een 40 jarige automobilist uit Varsseveld stond rond 18.30 uur stil op Aaltenseweg om af te slaan. De bestuurder uit Gaanderen zag dit te laat en botste tegen de Varssevelder. De 38 jarige moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Silvolde - Diefstal bestelbusje


Vanaf een parkeerplaats aan de Wezelhof werd in de nacht van dinsdag op woensdag een bestelbusje weggenomen. Het gaat om een grijze Volkswagen Transporter, voorzien van het kenteken 34-BD-PR. Een 40 jarige Silvoldenaar heeft aangifte gedaan.


Winterswijk - Reeks inbraken in bedrijfswagens


In de nacht van dinsdag op woensdag werd in zeker 6 bedrijfsauto's ingebroken. Dit gebeurde in de Goudenregenstraat (2x), Pijnboomstraat, Elzenstraat, Waliensestraat en de Joost van de Vondelstraat. In alle gevallen werd gereedschap weggenomen. De politie heeft de inbraken in onderzoek.


Rekken - Brand in wasdroger


Afgelopen nacht is rond 00.05 uur brand ontstaan in een instelling aan de Panovenweg. In een woonhuis was, vermoedelijk door kortsluiting, een wasdroger in brand gevlogen. De brandweer had de brand snel onder controle. Vanwege de rook- en waterschade moesten de bewoners van de woning de nacht elders doorbrengen.


Sinderen - Ongeluk met quad


Een 7 jarige jongen uit Sinderen en zijn vriendje (leeftijd niet bekend) raakten dinsdagmiddag rond 12.50 uur gewond. De 7 jarige zat op zijn quad met achter op zijn vriendje. Terwijl zij rondreden in een weiland, zag het knulletje niet dat er schrikdraad gespannen was. Hij reed er tegen en beiden raakten daardoor gewond. De jongens werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Didam - 13 bestuurders geen gordel


Agenten hebben dinsdagmiddag bij controles op de Doetinchemseweg, Wilhelminastraat en de Tatelaarweg 13 bestuurders betrapt op het niet dragen van de autogordels. Zij kunnen een boete tegemoet zien. Verder werd bekeurd voor: 5x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x verlopen APK, 1x onverzekerde bromfiets en 1x kenteken niet zichtbaar.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --