Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


19 mei 2005


Laren - Insluiper overlopen


Een 77 jarige inwoonster uit Laren trof woensdagmorgen rond 11.15 uur een onbekende man aan in haar woning aan de Markeloseweg. De man was vermoedelijk via een openstaand raam naar binnen geklommen. De vrouw was buiten en zag opeens de man. Ze riep dat hij weg moest gaan, waarna de onbekende man wegliep richting de bosrand. Er wordt niets vermist uit de woning.


Brummen - Fietsster gewond


Een 10 jarig meisje raakte woensdagmiddag gewond na een aanrijding. Een 42 jarige automobilist uit Brummen en het meisje kwamen beiden rond 14.40 uur uit de richting van het centrum en wilden richting Zutphen. Ter hoogte van de fietsoversteekplaats fietste het meisje de weg op en gaf geen voorrang aan de automobilist. Deze probeerde een aanrijding nog te voorkomen. Het meisje botste tegen de auto en werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Brummen - Inbraak in school


Bij een school aan het Van Limburg Stirumplein werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Van het gebouw werden 2 ruiten vernield. In de school werden meerdere vertrekken en kasten doorzocht en hierbij een enorme puinhoop achtergelaten. Het is niet bekend of er iets werd weggenomen.


Wilp - Verwaarloosde paarden in beslag genomen


Dinsdagmiddag werden bij een perceel aan de Heeringstraat een veulen en zes pony's in beslag genomen. Dit gebeurde nadat de inspectiedienst van de Dierenbescherming bij controle de dieren verwaarloosd aantrof. Een gewaarschuwde dierenarts constateerde dat de dieren in een slechte lichamelijke toestand verkeerden en dat het de dieren aan verzorging ontbrak. De 56 jarige eigenaar meldde zich later die avond aan het politiebureau, waar hij vervolgens werd verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52


---- --