Provincie Noord-Brabant


rabantlaan 1
Postbus 90151
5200 MC 's-Hertogenbosch
Telefoon (073) 681 28 12
Fax (073) 614 11 15
info@brabant.nl
www.brabant.nl
Bank ING 67.45.60.043
Postbank 1070176




Provincie Noord-Brabant werkt aan veiligheid

Een half miljoen euro voor sociale veiligheid in middelgrote en kleine gemeenten in Brabant

Instellingen en gemeenten in Noord-Brabant ontvangen van de provincie in totaal E539.304 voor 17 sociale veiligheidsprojecten. Centrale thema's in de projecten zijn: veiligheidshuizen, veilige scholen, bestrijding huiselijk geweld en veilige bedrijventerreinen/MKB. Deze bijdrage vloeit voort uit de eerste tranche van de beleidsregel sociale veiligheid Noord-Brabant in 2005 en maakt onderdeel uit van de ambitie van de provincie Noord-Brabant om de sociale veiligheid te vergroten.

Jaarlijks is E1,2 miljoen beschikbaar in twee tranches.
Gedeputeerde Staten hebben besloten aan 17 van de 28 ingediende projecten subsidie te verlenen.
Sleutelwoord bij al deze projecten is samenwerking. Samenwerking tussen verantwoordelijke partijen om daadwerkelijk iets te doen aan de veiligheid op de genoemde gebieden.

De beleidsregel sociale veiligheid Noord-Brabant 2005 heeft dit jaar nog een tweede tranche. Hiervoor is nog een bedrag beschikbaar van ruim 650.000,- euro. De beleidsregel Sociale veiligheid is te downloaden van de provinciale website via www.Brabant.nl.

Eerder dit jaar werden in het kader van het Grote Steden Beleid voor de huidige bestuursperiode middelen ter beschikking gesteld voor sociale veiligheid in de steden Breda, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Helmond en Tilburg. Daarnaast werkt de provincie samen met gemeenten en hulpverleningsdiensten aan het vergroten van de veiligheid bij risicovolle bedrijven en transporten en opslag van gevaarlijke stoffen. Tenslotte ondersteunt de provincie gemeenten en instanties zodat zij adequaat zijn voorbereid op rampen en crisissituaties.