Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 19 MEI

Nijmegen 2000 verslingerd aan sport

Dit weekend drie topsportevenementen in de Oudste stad

NIJMEGEN - Drie grote sportevenementen laten dit weekend zien dat de oudste stad van Nederland ook aan sport verslingerd is. Van 19 tot en met 21 mei wordt op het Gymnasion gestreden om het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap. Op zaterdag de 21ste is de internationale atletiektop aanwezig op Global Athletics op de Atletiekbaan aan de Heemraadstraat (sportpark Brakkestein) en op zondag 22 mei start op de Heyendaalseweg de grootste Ladies Run van Nederland, de Marikenloop met ruim 3000 deelnemers!

Studenten strijden om Nationale titels
Groot Nederlands Studenten Kampioenschap dit Weekend in Nijmegen

Ruim 1200 studenten uit het hele land strijden van 19 tot en met 21 mei in de oudste stad van Nederland om de nationale studententitels in 10 verschillende takken van teamsport. Nijmegen, dat dit jaar haar 2000-jarig bestaan viert, is gastheer van 's lands grootste meerdaagse studentensportevenement. Het supermoderne Gymnasion is natuurlijk een toplocatie met alle mogelijke denkbare faciliteiten.

De onderwijsinstelling die het algemeen klassement wint, mag zich een jaar lang 'Groot Nederlands Studenten Kampioen' noemen. Naast alle sportieve inspanning is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Of dat goed is voor de prestaties de volgende dag valt nog te bezien, maar goed voor de teamgeest is het zeker!

De sporten waarin gestreden zal worden zijn: voetbal, volleybal, handbal, basketbal, tennis, schermen, badminton, squash, rugby en tafeltennis. Daarnaast zal mountainbike als demonstratiesport fungeren op het GNSK 2005.

19 mei: 21.00 uur opening gevolgd door openingsfeest 20 mei: 09.00 -17.00 uur wedstrijden, 22.00 uur Het Grote GNSK-feest! 21 mei: 09.00 - 16.30 uur wedstrijden met vanaf 4.00 uur finales. 16.30 -17.30 prijsuitreikingen en sluiting

Atletiektop in de oudste stad
Topatletiek op Global Athletics

De internationale atletiektop strijkt op vrijdag 20 mei neer op Sportpark Brakkenstein aan de Heemraadstraat voor Global Athletics Nijmegen.

Vanaf 18.00 uur strijden Nederlandse en internationale atleten om de medailles en om kwalificatie voor het WK in Helsinki. De wedstrijd in Nijmegen is voor veel atleten de seizoensopening. Het programma van Global Athletics begint met een aantal jeugdlopen. Daarna worden achtereenvolgens de 100 meter, 800 meter, 1500 en 3000 meter gelopen, zowel door vrouwen als mannen. Enkele toppers die acte de presence zullen geven zijn Japhet Kimutai en Nathan Lagat uit Kenia, Simon Vroemen en Nouriah Benidah-Merah, Olympisch kampioene op de 800 meter in Sydney. Rond half tien zijn de wedstrijden afgelopen. De toegang tot dit atletiekfeest is gratis.

Ook de jeugd doet haar stinkende best. Zo'n 500 jeugdige sporters staan aan de start bij de Global Athletics jeugdloop. Kinderen van groep 3 en 4 van de basisschool lopen de 600 meter, de groepen 5 t/m 8 lopen 1.000 meter. De jeugdloop start om 18.00 uur.

2000-jarige stad ontvangt lopende dames
Marikenloop grootste Ladies Run

Zondag 22 mei start de grootste en gezelligste Ladies Run van Nederland om 13.00 uur vanaf de Heyendaalseweg.

De afstanden die de dames lopen zijn 5 en 10 km. Na een rustige aanloop van twee jaar wil de Marikenloop in 2005 een grote sprong voorwaarts maken. De organiserende stichting Zevenheuvelenloop mikt op ruim 3000 deelneemsters en een sterk (inter-) nationaal topveld. Beroemd zijn inmiddels de gezamenlijke warming up vlak vóór de Marikenloop en de pastaparty na afloop in universiteitsrestaurant De Refter. Universitair Sportcentrum 'Gymnasion' is het hypermodern, kloppend hart.

Nieuw dit jaar is "De Mooker", een sportieve wandeltocht door een prachtig stuk natuur van het Rijk van Nijmegen van 25-30 kilometer lang. De wandeling voert je onder andere over de Mookerhei. Het grootste deel van de tocht gaat dwars door de natuur. De Mooker is een sportieve kuitenbijter voor stevige stappers. Deelnemers aan De Mooker kunnen zich ook inschrijven voor de pasta-party.

En. ook mannen kunnen deelnemen aan De wandeltocht.