Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 mei 2005

Auto rijdt fietser aan

Fietser gewond

Weerselo

Op woensdag 18 mei vond omstreeks 15.00 een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de kruising Pastor Brenninkmeijerstraat met de Bisschopstraat in Weerselo. Een 47-jarige vrouw uit Weerselo reed met haar auto over de Bisschopstraat. Zij wilde op genoemde kruising links afslaan, de Pastor Brenninkmeijerstraat in. Daarbij verleende de automobiliste geen voorrang aan een 63-jarige fietser uit Losser, die vanuit dezelfde richting over het links van de weg gelegen fietspad reed. De fietser raakte gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. (05-060736)

Winkeldiefstal

Aangehouden verdachte had nog vonnis van 27 dagen openstaan

Enschede

Op woensdag 18 mei werd omstreeks 17.30 uur een diefstal gemeld in een winkel aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Een 64-jarige Enschedeër had daar bier en koffie in zijn tas gestopt en was zonder te betalen de kassa voorbij gelopen. De politie hield de verdachte aan en herkende hem als recidivist. Er is de verdachte een dagvaarding uitgereikt. Daarna werd hij opgesloten omdat hij nog een vonnis had open staan van 27 dagen hechtenis. (05-060823)

Winkeldiefstal

Twee verdachten aangehouden

Enschede

Op woensdag 18 mei omstreeks 17.00 uur werd een diefstal gemeld in een winkel aan de Lipperkerkstraat in Enschede. Daarbij waren een 34-jarige man en een 31-jarige vrouw, beide uit Enschede, betrokken. De vrouw was met een stuk chocola en een pakje shag de kassa gepasseerd zonder deze af te rekenen. Aangesproken door het personeel begon het duo het personeel te bedreigen. De politie trof het duo duwend en trekkend met personeelsleden aan en hield beide verdachten aan. Bij de fouillering van de 34-jarige trof de politie een inklapbaar mes aan en nam deze in beslag. Beide verdachten zijn voor nader verhoor in verzekering gesteld en opgesloten. (05-060826)

Getuigenoproep

Politie roept alsnog getuigen op bij gevaarlijk rijgedrag van aangehouden verdachte

Bornerbroek

Het onderzoek in de zaak waarbij een 31-jarige man uit Schoonoord was ingereden op publiek bij de Pinksterfeesten in Bornerbroek is nog in volle gang. De 31-jarige verdachte is in bewaring gegaan en zit nog vast. Over het motief kan de politie op dit moment nog geen informatie vrijgeven. De politie heeft echter de hulp nodig van getuigen en doet hierbij een oproep aan hen zich te melden. Telefoonnummer 0900-8844.

Zie voor het eerder uitgebrachte persbericht onderstaand cursief weergegeven bericht:

Gevaarlijk rijgedrag

Bestuurder aangehouden vanwege gevaarlijk rijgedrag en negeren stopteken

Bornerbroek

Zondag 15 mei rond 5.15 uur vertoont een bestuurder van een personenauto aan de Pastoor Ossestraat in Bornerbroek gevaarlijk rijgedrag. De man rijdt met z'n auto te hard en met gierende banden tussen bezoekers door die de Pinksterfeesten hebben bezocht en op dat moment naar huis gaan. Er ontstaat een gevaarlijke situatie waarbij verschillende bezoekers aan de kant moeten springen om ongevallen te voorkomen. Een politieagent op de fiets probeert de bestuurder te stoppen door met de fiets de weg te blokkeren en voor de auto te gaan staan. De bestuurder negeert het stopteken en geeft opnieuw gas. Waarop de agent genoodzaakt is om de fiets verzetten, zodat een aanrijding wordt voorkomen. De bestuurder gaat er vervolgens vandoor. Omdat het kenteken van de auto bekend is kan de bestuurder achterhaald worden. Het blijkt een 31-jarige man uit Schoonoord. De man is de volgende dag aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. (05-059363)

Winkeldiefstal

Twee minderjarigen aangehouden

Hengelo

Op woensdag 18 mei vond omstreeks 16.00 uur een diefstal plaats in een winkel aan de Brink in Hengelo. Drie minderjarige meisjes waren betrapt bij het stelen van kleding. Het personeel was opgevallen dat er op de grond in de paskamer, waar het drietal uit kwam, beveiligingslabels lagen. In de tas van een van de verdachten trof het personeel kleding aan met een totale waarde van 123,90 euro. Twee van de drie meisjes, beide 14-jarige uit Hengelo werden overgedragen aan de politie. De derde verdachte wist te ontkomen. De politie hield het tweetal aan. Zij zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (05-060795)

Grensoverschrijdende controle

Meerdere internationale disciplines houden controle

Twente

Op woensdag 18 mei vond tussen 16.00 en 22.00 uur weer een grenscontrole (Korridor-Fahndung) plaats. Het werkterrein besloeg de gehele Noord-Zuidgrens vanaf de Dollard tot voorbij Nijmegen. De uitvoering werd gedaan door zowel Nederlandse als Duits opsporingsinstanties. Meerdere disciplines namen hieraan deel zoals politie, Koninklijke Marechaussee, Douane, Rijksverkeersinpectie, Algemene Inspectiedienst, Verkeershandhaving, Vreemdelingendienst, enz. Op de A1 was een volledige afsluiting en bij Denekamp, de N35 en Glanerbrug was een permanente controleplaats ingericht. Bij de overige grensovergangen, waaronder de groene grensovergangen, was een mobiele controle. (05-060918/060907/060895)

Grensovergangen Denekamp, Mander en De Lutte:

In totaal werden hier 605 voertuigen en 337 personen gecontroleerd. Daarvan werden 6 buitenlanders terug verwezen wegens het ontbreken van geldige documenten. De volgende overtredingen werden geconstateerd: (totaal 37) Verkeersovertredingen 11
Administratieve overtredingen 18 Verboden wapenbezit 4
Geldboetes 4

Grensovergangen Enschede:
In totaal werden hier 240 auto's en 700 personen gecontroleerd De volgende overtredingen werden geconstateerd: (totaal 17) Verkeersovertredingen 7
Administratieve overtredingen 6 Verboden wapenbezit 2
Geldboetes 1

Valse aangifte

Slachtoffer van vrijheidsbeneming heeft aangifte verzonnen

Oldenzaal

Tijdens het ingestelde onderzoek naar de vrijheidsbeneming van een 30-jarige Oldenzaler op 18 maart jl. is gebleken dat het een valse aangifte betreft. De 30-jarige heeft dit bekend. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het doen van valse aangifte.

Zie voor het eerder uitgebrachte persbericht onderstaand cursief weergegeven bericht:

Drie mannen gijzelen en beroven Oldenzaler

Vrijheidsbeneming

Oldenzaal

Een 30 jarige inwoner van Oldenzaal heeft op 18 maart een aangifte bij de politie Twente gedaan van vrijheidsbeneming. Op 17 maart rond 23.45 uur wil het slachtoffer na een avondje uitgaan uit zijn auto, die aan de Morslaan in Oldenzaal stond geparkeerd, het frontje van zijn autoradio eruit halen. Op het moment dat de man het bestuurdersportier van zijn auto wil openen wordt hij bij zijn schouders vastgepakt door een onbekende man. Onder bedreiging van een grote mes wordt het slachtoffer gesommeerd om in de auto achter het stuur plaats te nemen. Het slachtoffer wordt verder gesommeerd om de portieren te openen. Meteen hierna stappen na de eerste onbekende man, nog twee mannen in de auto. Het slachtoffer wordt vervolgens gedirigeerd via de snelweg naar Deventer te rijden. In de auto spreken de mannen een onbekende taal. Omstreeks 00.50 uur komt men aan bij de afslag Deventer en rijd door richting industrieterrein. Op de Industrieweg in Deventer stapt één van de mannen eruit. Het slachtoffer wordt vervolgens gemaand om terug te rijden naar Oldenzaal. Onderaan bij de afslag Het Hulsbeek/Oldenzaal wordt het slachtoffer gedwongen om te stoppen. Hij wordt gedwongen zijn geld en mobieltje af te geven. De reis gaat vervolgens verder in de richting van het centrum: Bentinckstraat in Oldenzaal. Ter hoogte van het Chinese restaurant willen de twee mannen eruit. De man achterin stapt eruit maar voordat de man die voorin zat helemaal eruit stapt rijdt het slachtoffer vol gas weg waardoor deze ten val komt. Het slachtoffer zag deze man in zijn spiegel op de grond liggen en rijdt vervolgens door naar het politiebureau. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor. De politie Twente heeft een onderzoek ingesteld. Tevens wil de politie in contact komen met getuigen die mogelijk iets van dit incident hebben gezien. Het slachtoffer was zeer onder de indruk van alles wat er is gebeurd. Aan hem is slachtofferhulp aangeboden (05-032822).

Tweede Kamerlid op bezoek

Bezoek Wilders rustig verlopen

Enschede

Woensdag 18 mei bezocht Tweede Kamerlid Wilders Twente. Het bezoek is rustig verlopen. Van 12.00 tot 13.00 uur was hij in Hengelo en aansluitend van 14.00 tot 15.30 uur in Enschede. Tijdens het bezoek in Hengelo gedroegen twee mannen zich hinderlijk. Ze riepen beledigende kreten en zijn hierop aangehouden wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Het gaat om een 20-jarige man uit Hengelo en een 32-jarige man uit Enschede. De heer Wilders heeft tegen de twee mannen aangifte gedaan van belediging. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijding met letsel

Fietser gewond bij frontale aanrijding met andere fietser

Almelo

Op woensdag 18 mei vond omstreeks 08.00 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsers op het fietspad van de Wierdensestraat in Almelo. Een 15-jarige jongen uit Wierden fietste over het fietspad van de Wierdensestraat vanuit de richting Wierden. Hij haalde ter hoogte van het viaduct twee fietsers in en kwam daarbij op de linker weghelft. Vermoedelijk door een combinatie van het felle zonlicht en inval schaduw van het viaduct zag hij niet dat hem een fietsster, een 23-jarige vrouw uit Almelo, tegemoet kwam. Er volgde een frontale aanrijding waarbij de 23-jarige vrouw kwam te vallen. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (05-060422)

Aanrijding met letsel

Twee betrokkenen gewond

Vroomshoop

Op woensdag 18 mei vond omstreeks 19.15 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's op de kruising Tonnendijk met de Hammerdijk in Vroomshoop. Een 20-jarige vrouw uit Vroomshoop reed met haar auto over de Tonnendijk en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan een voor haar van links over de Hammerdijk komende 29-jarige automobiliste uit Enschede. Daarbij raakte de 20-jarige vrouw en haar passagier, een 39-jarige Enschedese, gewond. Beide zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (05-060876)

Opzettelijk doodrijden eend

Verdachte aangehouden

Rijssen

Op woensdag 18 mei omstreeks 20.00 uur waren twee personen getuigen van het opzettelijk doodrijden van een eend door een automobilist op de Banisweg in Rijssen. Zij meldden dit bij de politie die aan de hand van het opgenomen kenteken de verdachte bij zijn woning kon aanhouden. De verdachte, een 18-jarige Rijssenaar ontkende de eend opzettelijk te hebben aangereden. Na verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-060878)

Huisdieren houden buurt wakker

Veroorzaker weet te ontkomen

Almelo

Op donderdag 19 mei omstreeks 00.15 uur had een 48-jarige Almelose naar de brandweer gebeld omdat er een kat op het dak van haar woning aan de Gagelstraat in Almelo was geklommen en deze nu, samen met de honden in de achtertuin de hele buurt wakker hield. De politie werd daarop verzocht poolshoogte te nemen. Deze zagen bij de betreffende woning nog net twee vechtende katers wegvluchten, waarbij een grote bos haar op de straat achter bleef. Op de schoorsteen zat het onderwerp van hun strijd, een poes, die zich uit angst niet meer durfde te roeren. Maar ze klaagde wel luidkeels, waarop de drie honden van de 48-jarige aan een stuk door bleven blaffen. De hoogwerker van de brandweer en de dierenambulance kwamen ter plaatse. Toen de gehele operatie op zijn einde liep en zowel brandweerman als medewerker van de dierenambulance in het bakje van de hoogwerker zaten en de kat wilden vangen, sloeg deze op de vlucht en koos het hazenpad. De rust was weergekeerd. (05-060938)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --